Pogledajte kako je Goran Vesić odgovorio na KRITIKE o radovima u Beogradu

Izvor: Blic, 22.Okt.2017, 19:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogledajte kako je Goran Vesić odgovorio na KRITIKE o radovima u Beogradu

Radovi na rekonstrukciji brojnih saobraćajnica u Beogradu, koji se izvode tokom proteklog leta i jeseni izazvali su i kritike u javnosti, a gradski menadžer odlučio je da na njih odgovori - citatom Iva Andrića.

- Danas se otvara 62. Međunarodni beogradski sajam knjiga. Onima koji su iz političkih razloga napadali činjenicu da se u Beogradu konačno gradi i radi i da se grad uređuje poklanjam Andrićev citat iz romana Na Drini ćuprija - naveo je Vesić na svojoj fejsbuk >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << stranici.

"Stare kasablije ne mogu da se snađu i načude. I upravo kad misle da je toj nerazumljivoj revnosti došao kraj, stranci otpočnu neki novi, još nerazumljiviji posao. A kasablije zastaju i posmatraju te radove, ali ne kao što deca vole da gledaju radnje odraslih, nego naprotiv, kao što odrasli zastanu na trenutak pred dečijim zabavama. Jer tu stalnu potrebu stranaca da grade i razgrađuju, da kopaju i zidaju, podižu i preinačuju, tu večitu njihivu težnju da predvide dejstvo prirodnih sila, da im izbegnu ili doskoče, to ovde niko ne razume i ne ceni. Naprotiv, sve kasablije, a naročito stariji ljudi vide u tome nezdravu pojavu i rđav znak. I kad bi bilo po njima, kasaba bi izgledala kao sve istočnjačke varošice. Što naprsne, bilo bi zakrpljeno, što se nagne, poduprto; ali pre toga i mimo toga, niko ne bi bez potrebe i sa planom i predviđanjem stvarao posao, dirao u temelje građevina i menjao bogom dani izgled varoši."

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.