Pet krivičnih prijava nakon pogibije radnika na gradilištu u Beogradu

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Sep.2018, 10:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pet krivičnih prijava nakon pogibije radnika na gradilištu u Beogradu

Inspekcija rada Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja napisala je pet krivičnih prijava, jednu prekršajnu prijavu i usmenu zabranu nakon nadzora koji je sproveden povodom pogibije radnika na gradilištu u Ulici Kneza Miloša u Beogradu, saopšteno je danas.

Krivične prijave zbog nepreduzimanja ili neprimenjivanja zaštite na radu podnete su protiv osnivača firme "Anker bau" Srbe Dragišića, protiv odgovornog izvođača radova Željka Petrovića, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << neposrednog rukovodioca firme "Anker bau" Nedžada Spahića, direktora kompanije "Energogroup" Dejana Brankovića i protiv Mirjane Pejčić koja je bila zadužena za bezbednost i zdravlje na radu u kompaniji "Energogroup".

Pored krivičnih, inspekcija rada pripremila je i prekršajnu protivu protiv Srbe Dragišića, a inspektori su izvođaču radova kompaniji "Energogroup" izrekli i usmenu zabranu rada do primene mera za obezbeđenje iskopa na toj lokaciji.

Radnik N.T. poginuo je 29. septembra na gradilištu u Ulici Kneza Miloša, na mestu nekadašnje američke ambasade, nakon što se na njega srušio zid.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Pet krivičnih prijava nakon pogibije radnika na gradilištu

Izvor: N1 televizija, 06.Sep.2018

Inspekcija rada Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja napisala je pet krivičnih prijava, jednu prekršajnu prijavu i usmenu zabranu nakon nadzora koji je sproveden povodom pogibije radnika na gradilištu u Ulici kneza Miloša u Beogradu, saopšteno je...Krivične prijave...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.