Izvor: Blic, 09.Nov.2017, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PROTESTI ZBOG LOŠEG GRADSKOG PREVOZA Posle žitelja Višnjičke banje, ljuti i stanovnici Resnika

Čekanje autobusa i po sat vremena, kašnjenje na posao i gužve razlozi su zbog kojih su stanovnici Resnika rešili da izađu na ulicu i pobune se.

Autobus na liniji 47, kako tvrde, čekaju i preko 45 minuta, a na početnom stajalištu stoji i po nekoliko autobusa koji ne kreću.

"Danas u Resniku, stanica na brdu, autobusa nema 45 minuta. Na okretnici pet autobusa, šoferi sede, piju sok i igraju jamb. Dispečera nema. Pod izgovorom, radi se Slavija, ovako je svaki dan" >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << stoji u objavi jedne putnice.

Vidno iznervirani, rešili su da naprave peticiju na društvenim mrežama, koju će građani potpisati, a ako im to ne pođe za rukom izaći će na ulice. Na liniji 47 inače saobraćaju autobusi privatnih prevoznika koji bi po redu vožnje trebalo da polaze na desetak minuta.

Ovo, inače, nije prvi put da se građani žale, pre samo četiri dana, stotinak žitelja Višnjičke banje blokiralo je ulicu kako bi pokušali da skrenu pažnju na svoje probleme.

- Autobus 35 bi po redu vožnje radnim danom trebalo da dolazi na 10-15 minuta, a po pravilu ga nema pola sata. Dakle, svaki drugi polazak se ne obavi. Ovo više ne možemo da trpimo - rekao je student Miroslav A.

Liniju 35 kao i 47 pokrivaju privatni prevoznici, tačnije firme "Ariva", "Ćurdić", "Tamnava trans" i "M&M trans kompani".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.