Otvoren 12. Sajam etno hrane i pića

Izvor: BKTV News, 22.Nov.2017, 21:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvoren 12. Sajam etno hrane i pića

Dvanaesti po redu Sajam etno hrane i pića otvoren je danas na Beogradskom sajmu, a ljubitelji dobrog zalogaja i kapljice moći će do subote da posete ovu tradicionalnu manifestaciju.

Ovogodišnji Sajam svečano je otvorio Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović, ističući da posetioce očekuje mnogo kvalitetnih proizvoda koji predstavljaju deo srpske tradicije i identiteta.

Ako ga do sada niste jeli, posle ovog će postati vaša omiljena poslastica! >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News <<

FOTO: Beoinfo

"Predstavićemo gradske opštine, centralne i posebno rubne, koje na neki način garantuju prisustvo sjajnih proizvođača iz našeg grada. Uz kulturno-umetnički program, koji će biti upriličen svakog dana, biće predstavljene i određene turističke manifestacije koje se održavaju u gradskim opštinama. Na štandu grada posetioci će svaki dan imati priliku da vide bogat program, gde će Beograd predstaviti sve ono što ima da ponudi iz svog asortimana", naveo je Mladenović.

Starinski recept za sukani tikvenik!

 On je podsetio i da je grad Beograd ove godine obezbedio 120 miliona dinara za poljoprivredu. "Od toga je 50 miliona namenjeno za voćarstvo i povrtarstvo, sa više od 100 učesnika u tom programu. Za stočarstvo je bilo namenjeno 18 miliona, sa 82 učesnika u subvencionisanju. Kada je u pitanju pčelarstvo, namenjeno je osam miliona dinara za 146 učesnika u subvencionisanju. Takođe, ne bi trebalo zaboraviti ni obezbeđenih 35 miliona dinara za kupovinu mehanizacije. Poljoprivrednici sa teritorije grada Beograda dobili su 35 traktora i to je dodatni stimulans da naredne godine u budžetu grada bude još više novca za ovu namenu."

Recept za domaću proju!

 Podsekretarka Sekretarijata za privredu Maja Bajagić zvanično je otvorila štand grada Beograda i naglasila je da grad za svoje izlagače obezbedio odličan prostor, gde će se predstaviti više od 30 izlagača. "Tokom trajanja Sajma naši gosti će biti beogradske opštine, ali i Privredna komora Srbije. Tu je i izuzetan kulturno-umetnički program, u okviru kojeg ćemo danas moći da vidimo predstavljanje muzičke škole Stanković. Osim toga, posetioci će moći da vide i sjajnu izložbu fotografija o Beogradu, koju je priredio Čedomir Živković. Pozivam sve sugrađane i goste našeg grada da nam se pridruže", rekla je Maja Bajagić.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.