Osamdeset godina rada Šeste beogradske gimnazije

Izvor: Studio B, 08.Dec.2013, 17:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osamdeset godina rada Šeste beogradske gimnazije

Ukazom Ministarstva prosvete Kraljevine Jugoslavije, 7. decembra 1933. godine počela je sa radom Šesta muška gimnazija.

Ona će u svojoj bogatoj osamdesetogodišnjoj tradiciji ostati sinonim za jednu od najboljih i najpopularnijih srednjoškolskih obrazovnih ustanova u Beogradu.

Za osam decenija postojanja nekoliko puta je menjala ime, nekoliko puta prinudno i lokaciju, da bi se posle Drugog svetskog rata, kao 6. beogradska gimnazija, konačno skrasila na Zvezdari, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << na dobro poznatoj adresi u ulici Milana Rakića.

Zahvaljujući sjanim profesorima, izvela je na pravi put brojne generacije učenika, jer su decu vaspitavali da uče za život a ne za školu. Zato joj se sve te generacije uvek rado vraćaju.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.