Ogroman broj prijavljenih na gradski konkurs

Izvor: Kurir, 16.Maj.2012, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ogroman broj prijavljenih na gradski konkurs

Konkurs je završen u petak, 11. maja, ali se na konačan broj podnetih prijava čekalo kako bi pristigle i one koje su poslate poštom

BEOGRAD - Na objedinjeni gradski konkurs za zaposlenje 60 lekara i 100 medicinskih sestara, koji će biti raspoređeni po zdravstvenim ustanovama čiji je osnivač grad Beograd, konkurisalo je 745 lekara i 369 medicinskih sestara.

Konkurs je završen u petak, 11. maja, ali se na konačan broj podnetih prijava čekalo kako bi >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << pristigle i one koje su poslate poštom.

– Drago nam je što je inicijativa grada Beograda za zaposlenje lekara i medicinskih sestara u gradskim zdravstvenim ustanovama naišla na zaista veliko interesovanje, od čega će koristi imati zdravstveni radnici, ali i pacijenti, koji će dobiti bolju i kvalitetniju uslugu.

Nakon pregleda prispele dokumentacije, svi kandidati će polagati eliminacioni test.

Posle toga, prema ostalim kriterijumima kao što je prosečna ocena i dužina studiranja, biće obavljeno rangiranje kandidata – rekao je Aleksandar Stefoski, zamenik gradskog sekretara za zdravstvo, i dodao da se od ovog konkursa očekuje smanjenje gužvi u domovima zdravlja, kao i brže upućivanje na sledeći nivo lečenja.

On je, takođe,  podsetio da će na osnovu ovog konkursa, veći broj lekara dobiti zaposlenje u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, u domovima zdravlja i kliničko-boničkim centrima koji su u nadležnosti grada, gde će ostvarivati prvi kontakt sa pacijentima.

Kako bi se rasteretile obaveza, medicinske sestre koje rade u četiri kliničko-bolnička centra dobiće pojačanje, jer je planirano da od 100 medicinskih sestara, njih 70 bude raspoređeno u ovim zdravstvenim centrima.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Gradski konkurs za lekare i medicinske sestre

Izvor: Studio B, 16.Maj.2012

Na objedinjeni gradski konkurs za zaposlenje 60 lekara i 100 medicinskih sestara, koji će biti raspoređeni po zdravstvenim ustanovama čiji je osnivač grad Beograd, konkurisalo je 745 lekara i 369 medicinskih sestara...Konkurs je završen u petak, 11. maja, ali se na konačan broj podnetih prijava...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.