Od 1. novembra skuplje grejanje za 7,5 odsto

Izvor: Politika, 28.Okt.2011, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od 1. novembra skuplje grejanje za 7,5 odsto

BEOGRAD – Grad Beograd prinuđen je da zbog najnovijeg povećanja cene gasa i povećanja cena mazuta tokom proteklih meseci za preko 50 odsto, koriguje cene toplotne energije, koja će od 1. novembra biti povećana za 7,5 odsto, izjavio je danas član Gradskog veća Goran Aleksić.

Aleksić je Tanjugu rekao da bi realno povećanje cena grejanja trebalo da bude daleko veće, ali da je grad Beograd, imajući u vidu trenutnu ekonomsku situaciju, odobrio povećanje od 7,5 odsto, počev od >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << 1. novembra.

Aleksić je objasnio da to prakticno znači da će Beograđani priključeni na daljinski sistem grejanja preko preduzeća „Beogradske elektrane” plaćati 89.95 dinara po metru kvadratnom mesečno, odnosno da će za prosečan stan od 50 kvadrata mesečni račun biti uvećan za oko 300 dinara.

On je dodao da je i povećana cena grejanja daleko od ekonomske cene, što preduzeće „Beogradske elektrane” ostavlja u teškom položaju zbog nemalih dugovanja i građana i privrede.

Prema njegovim rečima, na predlog gradonačelnika Dragana Đilasa, Gradsko veće će ove godine svima koji imaju dug za isporučene komunalne usluge omogućiti da zaostale obaveze plate u ratama, uz otpis dela takozvane zatezne kamate.

Tanjug

objavljeno: 28.10.2011.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Beograd: Grejanje 90 dinara po kvadratu od 1. novembra

Izvor: Blic, 28.Okt.2011

Cene grejanja će od 1. novembra biti povećane za 7,5 odsto, izjavio je danas član Gradskog veća Goran Aleksić. Kako objašnjava, Grad Beograd je prinuđen na korkciju cene zbog najnovijeg povećanja cene gasa i povećanja cena mazuta tokom proteklih meseci za preko 50 odsto...Aleksić je rekao da...

Nastavak na Blic...

VIŠE CENE GREJANJA OD 1. NOVEMBRA

Izvor: Kurir, 28.Okt.2011

BEOGRAD - Grad Beograd prinuđen je da zbog najnovijeg povećanja cene gasa i povećanja cena mazuta tokom proteklih meseci za preko 50 odsto, koriguje cene toplotne energije, koja će od 1. novembra biti povećana za 7,5 odsto, izjavio je član Gradskog veća Goran Aleksić...Aleksić je rekao da bi...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.