Objavljena konačna lista za zaposlenje medicinara

Izvor: Kurir, 10.Jul.2012, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Objavljena konačna lista za zaposlenje medicinara

BEOGRAD - Na sajtu grada Beograda objavljena konačna rang-lista u okviru gradskog konkursa za zaposlenje 60 lekara i 100 medicinskih sestara, koji će biti raspoređeni po zdravstvenim ustanovama čiji je osnivač grad Beograd.

Iz Sekretarijata za zdravstvo podsećaju da je inicijativa grada Beograda za zaposlenje lekara i medicinskih sestara u gradskim zdravstvenim ustanovama naišla na veliko interesovanje. Od objavljivanja javnog oglasa 19. aprila konkurisalo je ukupno >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << 738 lekara i 374 medicinske sestre, a konkurs je završen 11. maja.

– Kao što je gradonačelnik Beograda već istakao,  od ovog projekta korist će imati kako zdravstveni radnici tako i pacijenti, koji će dobiti bolju i kvalitetniju uslugu.  Na ovaj način, nezaposleni lekari i medicinske sestre dobijaju mogućnost da rade u struci, a od ovog konkursa očekujemo i da doprinese smanjenju opterećenja zdravstvenih radnika u zdravstvenim ustanovama, više vremena za pacijenta, bolju komunikaciju i unapređenje kvaliteta zdravstvenih usluga. Preliminarna rang-lista objavljena je 28. juna.

Svi prigovori, bilo putem telefona ili pošte, razmotreni su i tamo gde su bili opravdani, urađene su potrebne korekcije.

Direktori zdravstvenih ustanova za koje se predlaže prijem kandidata biće zvanično obavešteni već ovih dana o onima koji su izabrani za njihove institucije.

Očekujemo da će već od sledeće nedelje, tačnije od ponedeljka, 16. jula, prvi kandidati početi sa radom – saopšteno je iz Sekretarijata za zdravstvo.

Takođe, u toku je i rok za prijavljivanje fizioterapeutskih tehničara oštećenog vida po konkursu koji je grad Beograd objavio 4. jula. Konkursom je predviđen prijem osam tehničara u sedam zdravstvenih ustanova, čime grad Beograd doprinosi upošljavanju osoba sa invaliditetom.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.