Novobeograđani dobijaju internet u pet parkova, daruje POLICIJA

Izvor: Blic, 20.Apr.2016, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novobeograđani dobijaju internet u pet parkova, daruje POLICIJA

Građani će od danas moći da koriste besplatan internet u pet parkova na Novom Beogradu, koji je obezbedila Internacionalna policijska asocijacija.

Besplatan internet uveden je u parku u bloku 62, skejt parku kod Ušća, parku kod hotela Jugoslavija, na savskom šetalištu u bloku 44.

Cilj projekta je još bolja saradnja policije sa lokalnom zajednicom i podizanje svesti da je policija u službi građana, rekao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Stefanović je naveo da mu je drago što je uz pomoć Internacionalne policijske asocijacije građanima Novog Beograda poklonjem besplatan internet u pet parkova.

Time se, kaže, poboljšava kvalitet života građana, ali i bezbednost.

- Naš posao je da ove parkove kamerama povežemo sa policijskim stanicama, da imamo bolji nadzor zbog zašite građana i imovine, ali i da pružimo građanima nešto i da im damo novu stvar koji će moći da koriste dok se odmaraju u parku - rekao je Stefanović.

On je dodao da će građani moći da provere na internetu sve teme u vezi sa borbom protiv nasilja i vršnjačkog nasilja.

- Uz dobre i kvalitetne sadržaje, nadam se da će internet pomoći da ljudi budu sigurniji i da kvalitetno provedu vreme dok koriste odmor u lepim novobeogradskim parkovima - rekao je Stefanović.

Predsednik Internacionalne policijske asocijacije u Srbiji Nebojša Pantelić rekao je da ta asocijacija okuplja oko 600.000 članova iz 65 zemalja sveta, da su do sad organizovali brojne aktivnosti sa gradjanima i decom o bezbednosti u saobraćaju, ali i o prevenciji vršnjačkog nasilja.

Na taj način su, kaže, došli na ideju da se omogući besplatan internet u parkovima.

- Naš cilj je da pokažemo dobru saradnju sa lokalnom zajednicom, da podignemo svest da je policija u službi građana, jer je vizija kojoj težimo da policija bude javnost, a javnost policija, te da najmladje zaštitimo od te pošasti i da im pokažemo na koji način mogu da se zaštite i sami - rekao je Pantelić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.