Ni kazne ne sprečavaju preprodaju knjiga u Kosovskoj ulici

Izvor: Press, 04.Sep.2010, 01:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ni kazne ne sprečavaju preprodaju knjiga u Kosovskoj ulici

Preprodaja polovnih knjiga za osnovne i srednje škole u Kosovskoj ulici i dalje traje iako inspekcija svakodnevno šparta ovom ulicom. Načelnik opštinske uprave Starog grada Dejan Kovačević smatra da bi preprodavce trebalo novčano kazniti i poslati ih u zatvor, ali prodavci kažu da se već mesec dana trude da razgovaraju sa nadležnima i reše problem.- Svakog dana naša inspekcija piše kazne svakome ko iz automobila prodaje udžbenike. Mi >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << kao opština ne možemo da uklonimo sa ulice ove ljude, ali ukoliko tržišna inspekcija izađe na teren, neće moći lako da se izvuku - ističe za Press Dejan Kovačević.
On objašnjava da preprodavci krše zakon i da je njihova prodaja najveći šverc u gradu.
- Postoji javni prostor za te sajmove, kao što je Trg Nikole Pašića, pa prodavci mogu tamo na legalan način da prodaju svoje knjige - izričit je načelnik opštinske uprave.
Ipak, Stevica Cvetanović, jedan od prodavaca i predsednik Udruženja poštovalaca knjige i udžbenika „Kult-art", kaže da je prošlog meseca ovo udruženje poslalo gradonačelniku molbu da im pomogne da reše problem, ali da se niko nije odazvao.
- Pre tri dana krenuli da prodajemo udžbenike. Na našu žalost, opštinski inspektori su u isto vreme počeli da nas kontrolišu- objašnjava Stevica Cvetanović.
On dodaje da su pre samo pet godina dobili dozvolu od grada, ali nažalost 2006. ona im je oduzeta.
- Spremni smo da, ako nam se obezbede tezge, plaćamo poreze i sve dažbine koje uz to idu - kaže za Press Stevica Cvetanović.    
Predstavnici udruženja uličnih prodavaca juče su se uputili ka Skupštini grada.U Skupštini ih je primio obećano im je da će u ponedeljak doneti odluku u vezi s njihovim problemom.   

Nastavak na Press...






Povezane vesti

INSPEKCIJA KOČI PRODAJU

Izvor: Kurir, 04.Sep.2010

Inspektori opštine Stari grad već nekoliko dana u akciji protiv uličnih prodavaca knjiga u Kosovskoj ulici, prodavci traže prijem kod Đilasa..Tradicionalno, Kosovsku ulicu u ovo doba godine preplave ulični prodavci i kupci polovnih školskih knjiga!..Ipak, za razliku od ranijih godina, prodavci...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.