Ne davimo Beograd pozvala na podršku akciji uklanjanja cevi iz Rakitske reke

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Avg.2020, 14:07

Ne davimo Beograd pozvala na podršku akciji uklanjanja cevi iz Rakitske reke

Inicijativa Ne davimo Beograd pozvala je danas građane da se u subotu 15. avgusta, uključe u radnu akciju uklanjanja cevi postavljenih radi izgradnje mini-hidroelektrane "Zvonce" iz korita Rakitske reke, na jugoistoku Srbije.

Ta inicijativa pridružila se akciji pokreta "Odbranimo reke Stare planine" koji je najavio da će građani sami da sprovedu pravosnažno rešenje Ministarstva Srbije za zaštitu životne sredine za uklanjanje cevovoda mini-hidroelektrane "Zvonce" iz korita >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Rakitske reke u selu Rakita.

U saopštenju se podseća da država još nije sprovela rešenje Ministarstva od 4. januara 2019. godine, za uklanjanje cevovoda MHE "Zvonce" iz korita Rakitske reke, i dodaje da su dve organizacije odlučile da zajedno sa meštanima poštuju zakone i sprovedu odluku.

Organizatori akcije najavili su da će preduzeti sve mere da mirno sprovedu taj poduhvat i pozvali građane da se prijave na info@nedavimobeograd.rs.

Besplatan prevoz iz Beograda polazi u subotu, 15. avgusta, ujutro, a povratak je popodne, po okončanju akcije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.