Na Voždovcu cena kvadrata od 1.250 do 1.290 evra

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 03.Nov.2010, 07:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Voždovcu cena kvadrata od 1.250 do 1.290 evra

BEOGRAD - Na prostoru bivše voždovačke kasarne "4. juli" u Beogradu, gde će biti izgrađeno 4.578 stambenih jedinica u okviru državnog programa jeftine stanogradnje, cene kvadrata biće od 1.250 do 1.290 evra na parcelama "četiri", "šest" i "sedam", saopštila je Građevinska direkcija Srbije (GDS).

Stanovi su u slobodnoj prodaji i svi zainteresovani građani Srbije mogu da ih kupe gotovinski ili putem kredita svih vrsta, uključujući i subvencionisane kredite Vlade Srbije. >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti <<

Skupština društva GDS, kako je navedeno, utvrdila je cenu kvadrata na parceli "sedam" za objekte "7A" i "7 B", kao i na parceli "šest" za objekte "6G", "6D", "6K" i "6L", gde će kvadrat koštati od 1.250 do 1.280 evra, u zavisnosti od veličine stana. Na parceli "četiri" za objekte "4G", "4D", "4Đ", "4E", "4Ž", "4Z", "4J", "4 I" cena će biti u rasponu od 1.280 do 1.290 evra.

Skupština je verifikovala cenu kvadrata nakon sagledavanja ukupnih troškova za izgradnju stanova na parcelama "četiri", "šest" i "sedam".

Na lokaciji kasarne su završeni pripremni radovi odnosno geomehanička ispitivanja terena i rušenje postojećih objekata. Izabrani izvođači radova bi do kraja sedmice trebalo da budu uvedeni u posao na parcelama "šest" i "sedam", gde će početi radovi.

S obzirom na to da će Ministarstvu odbrane na ime ustupanja zemljišta pripasti 21 odsto izgrađenih stanova, pozivanje građana koji su se prijavili za kupovinu stanova počeće kada vojska bude dostavila Direkciji podatke o izabranim stanovima, što se očekuju do kraja sedmice, navedeno je u saopštenju.

Zakonom o podsticanju građevinske industrije Srbije u vreme ekonomske krize određena je maksimalna cena kvadrata od 1.290 evra sa PDV-om, za tu zonu. Na tenderu za izgradnju prvih 490 stanova na toj lokaciji izabrane su firme "Montera" i "Ratko Mitrović" iz Beograda i grupa preduzeća predvođena firmom "Banković" iz Crne Trave. Ukupna vrednost izgradnje tih stanova iznosi 2,14 milijardi dinara, bez PDV-a.

U Direkciji kažu da firme koje su dobile posao neće biti ponovo pozvane u prvoj sledećoj fazi gradnje kako bi što veći broj domaćih građevinskih kuća bio angažovan na tom projektu.

Na prostoru kasarne od 41,7 hektara, od ukupno 4.578 stanova, biće izgrađeno 212 garsonjera, 960 jednosobnih stanova, 456 jednoiposobnih, 1.285 dvosobnih, 281 dvoiposoban stan, 1.094 trosobna, 164 troiposobnih i 126 četvorosobnih stanova.

U prizemlju stambenih zgrada biće poslovni prostor - ukupno 147 lokala, a u okviru stambeno-poslovnog kompleksa biće izgrađene dve škole, dva vrtića, dom zdravlja i tržni centar.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.