Izvor: Blic, 02.Avg.2017, 19:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAJTOPLIJI DAN U 2017. U Beogradu je u 17 sati izmerena temperatura od 39 STEPENI

Prvo je proglašen crveni meteo alarm, a onda je samo sat kasnije oboren i rekord za ovu godinu. U 17 časova je, prema zvaničnim podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, izmerena temperatura od 39 stepeni!

Tako će ovaj 2. avgust ostati zapamćen kao najtopliji dan u 2017. godini, pošto je stepen manje bilo u par navrata tokom prethodnog meseca.

Ipak, prema prognozama meteorologa ovaj današnji rezultat će veoma brzo biti zaboravljen pošto se za vikend najavljuju temperature i iznad 40 stepeni.

A kako je krenulo možda bi mogao da bude ugrožen i apsolutni rekord od 43,6 stepeni koliko je izmereno 24. jula 2007. godine.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.