Mihajlović: Obilaznica oko Beograda od Ostružnice do Bubanj potoka gotova do 2020.

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Okt.2017, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Obilaznica oko Beograda od Ostružnice do Bubanj potoka gotova do 2020.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa predstavnicima kineske kompanije "Pauer Čajna" (PowerChina) o izgradnji obilaznice oko Beograda koja je za Vladu Srbije od strateškog značaja.

Kako je saopšteno iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Mihajlović je rekla da se na izgradnju te saobraćajanice čeka već 30 godina.

"Za deonicu od Ostružnice do Bubanj potoka je prošle godine potpisan >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << komercijalni ugovor i očekujemo da ona bude završena do kraja 2020. godine", kazala je Mihajlović.

Ona je dodala da je, pored efikasne realizacije projekta na već ugovorenoj deonici, cilj Vlade da se što pre zaključi komercijalni ugovor i za preostali 31 kilometar obilaznice, od Bubanja potoka do Vinče i Pančeva.

"Želimo da Srbija bude lider u saradnji sa Kinom u oblasti infrastrukture i centar za kineske investicije u ovom delu Evrope", rekla je Mihajlović i dodala da je ukupna vrednost infrastrukturnih projekata Srbije i Kine oko šest milijardi evra.

Potpredsednik kompanije "Pauer Čajna", čija je ćerka-firma, kompanija "Sinohidro" angažovana u Srbiji, Sjung Lisin rekao je da će ta kompanija dati sve od sebe da gradnju obilaznice uspešno završi.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Mihajlović: Obilaznica Ostružnica - Bubanj potok do 2020.

Izvor: N1 televizija, 17.Okt.2017

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je sa predstavnicima kineske kompanije "Pauer Čajna" (PowerChina) o izgradnji obilaznice oko Beograda koja je za Vladu Srbije od strateškog značaja...Kako je saopšteno iz Ministarstva gradjevinarstva, saobraćaja...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.