“Marija Šerifović nam je ponudila pomoć, beskrajno joj hvala, ali moramo da je odbijemo”: Porodica kojoj je srušen dom na Dorćolu traži pravdu

Izvor: Večernje novosti, 17.Okt.2019, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Marija Šerifović nam je ponudila pomoć, beskrajno joj hvala, ali moramo da je odbijemo”: Porodica kojoj je srušen dom na Dorćolu traži pravdu

Muhamed Osmani čiji je dom srušen u utorak za "Novosti" govori o starašnoj tragediji koja ih je zadesila MARIJA ŠERIFOVIĆ nas je pozvala ubrzo nakon što nam je dom pretvoren u pepeo. Preko društvenih mreža došla je do broja moga oca Seladina, ponudila nam je pomoć i izrazila želju da nam plaća kiriju naredna tri meseca. Mi smo joj beskrajno zahvalni na tome ali ponuđenu pomoć ćemo odbiti. Nama je potrebno da povratimo naš dom koji je bespravno srušen - priča >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << za "Novosti" Muhamed Osmani čiji je dom u utorak srušen do temelja. On dodaje da će se boriti sve dok se ne dokaže da je porodici Osmani bespravno srušen dom. Sedmočlanoj porodici prijatelji i rođaci u međuvremenu su ponudili privremeni smeštaj. Međutim, najteže je bilo naći adekvatan smeštaj za Suzanu Aliju, sestru Seladina Osmanija koja je iz kuće na Dorćolu izneta na nosilima uz asistenciju Hitne pomoći. Iz bolnice je puštena samo nekoliko dana pre rušenja, jer je bolest uzela maha, i želi da svoje poslednje dana provede sa svojim najmilijima.- Lekari su tetki konstatovali teško oboljenje, doveli smo je kući kako bi bila sa nama, a oni su nam srušili dom i sada umesto da budemo zajedno rasuti smo na sve strane - priča Muhamed.PROČITAJTE I: „Dajte ja ću platiti i skućiti familiju”: Marija Šerifović besna posle izbacivanja porodice na DorćoluKako tvrde iz Udruženja "Krov nad glavom", kuća Osmanijevih je bila predviđena za rušenje zbog navodne greške u katastru, kada je objekat izbrisan iz zemljišnih knjiga pre četiri godine. Od tada je Seladin Osmani , vlasnik domaćinstva, svakodnevno pokušavao da svoju kuću ponovo upiše u zemljišne knjige i zgradu legalizuje. Rešenje o odobrenju ponovnog upisa porodica je dobila prošle nedelje, ali ono nije postalo pravosnažno, odnosno ne dovoljno brzo da spreči rušenje jedinog doma koji je u vlasništvu ove porodice još od 1982. godine.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

TUŽNA SUDBINA PORODICE SA DORĆOLA Kuća im je srušena, pomoć im je ponudila poznata pevačica, ali su MORALI DA JE ODBIJU

Izvor: Blic, 17.Okt.2019

Vest o rušenju kuće porodice Osmani na Dorćolu, koja je sravnjena sa zemljom u utorak u prepodnevnim satima, potresla je mnoge Beograđane, a među njima bila je i pevačica Marija Šerifović, koja je putem društvenih mreža ponudila da lično zbrine porodicu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.