LUDILO ZA KNJIGAMA Beograđani u oktobru OBORILI REKORD Biblioteke grada

Izvor: Blic, 09.Nov.2017, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LUDILO ZA KNJIGAMA Beograđani u oktobru OBORILI REKORD Biblioteke grada

U Biblioteci grada Beograda (BGB) ovog oktobra oboren je jedan lep rekord - upisano je 27.776 novih članova, čime je za oko 3.000 oboren dosadašnji rekord zabeležen u istom mesecu prošle godine.

Oktobar i te kako deluje na knjigoljupce. Na Sajmu knjiga skoro 200.000 posetilaca obiđe štandove, a među korice uvuče se mnogo novih čitatelja u biblioteke. Za 31 dan nikad veći broj članskih karata nije izdat u gradskoj biblioteci.

- Kao i prethodne, i ove godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Biblioteka grada Beograda ponosno ističe da je broj njenih novih članova u toku oktobra meseca prevazišao sve dosadašnje proseke upisa. Ogromno interesovanje Beograđana za upis usledilo je zbog snižene cene članarine i mogućnosti da sa tzv. Oktobarskim popustom od 50% postanu vlasnici članske karte gradske biblioteke - objašnjavaju iz BGB i dodaju da s obzirom na to da su ovakve akcije očigledno važne za osnaživanje kulture čitanja, Biblioteka će i u narednom periodu nastaviti da izlazi u susret građanima, i značajnim popustima dodatno ih podstakne da postanu njeni članovi.

- Da podsetimo, sa istom članskom kartom moguće je koristiti fondove i usluge svih biblioteka iz mreže Biblioteke grada Beograda, koje se nalaze u 14 beogradskih opština - napominju iz BGB.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.