Kraj radova na Brankovom mostu do 12. februara

Izvor: BKTV News, 12.Jan.2018, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraj radova na Brankovom mostu do 12. februara

Radovi na rekonstrukciji Brankovog mosta biće završeni do 12. februara, kada će sve tri trake biti otvorene za saobraćaj.

Govoreći o radovima na infrastrukturi gradski menadžer Goran Vesić rekao je da je Direkcija za građevinsko zemljište završila tender za izgradnju kanalizacije u Batajnici i trenutno je u toku izbor izvođača za investiciju vrednu 380 miliona dinara.

"Tu je i otvaranje ponuda za vodovodnu mrežu u Grmovcu, a 22. januara otvorićemo ponude >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << za postavljanje šina na Mostu na Adi koje će povezati Novi Beograd i Banovo brdo, što je investicija vredna oko dve milijarde dinara. U narednih nekoliko dana očekujemo i potpisivanje ugovora za izradu urbanističko-arhitektonskog rešenja za Stari savski most čime će se stvoriti uslovi za raspisivanje tendera i odabir izvođača", naveo je Vesić.

Beograd dobija novi toranj - među 10 najviših na celom svetu! (FOTO)

Prema rečima gradskog menadžera nastaviće se i rekonstrukcija Trga republike, Nušićeve ulice.

"Širićemo pešačku zonu, počeće rekonstrukcija Kneza Miloša, najpre trotoara, a iduće godine će se raditi i podzemni parking ispod same ulice. Predstoji i rekonstrukcija celog poteza od Ruzveltove do Kalemegdana, raspisaćemo tender za tunel koji će počinjati kod sadašnje autobuske stanice a završavati kod Pančevačkog mosta i nastavićemo radove na obilaznici."

Vesić je dodao i da Beograd postaje sve značajnija turistička destinacija u Evropi i svetu što dokazuje i činjenica da je samo za vreme novogodišnjih praznika u srpskoj prestonici boravilo između 100.000 i 130.000 turista.

Manifestacija koja se ne propušta: Kompletan program muzičke čarolije ispred Hrama

"Beograd je, računajući prihode od turističke takse, profite hotela, restorana i svih koji u gradu žive od turizma, zaradio oko 30 miliona evra, dok je ukupna godišnja zarada Beograda od turizma 800 miliona evra. Svake godine imamo povećanje broja turista za oko 20 odsto, a najbrojniji su gosti iz Turske, Izraela, Hrvatske, Grčke, Nemačke, Rusije, Slovenije, BiH, Bugarske, Kine, SAD i Velike Britanije. Nama je turizam najznačajnija i najbrže rastuća privredna grana o čemu dovoljno govori činjenica da smo 2013. godine imali 67 hotela, a danas ih je 94", istakao je Goran Vesić. On je istakao da svaki deseti novozaposleni u Beogradu radi u turizmu i podsetio da je prošle godine smanjena nezaposlenost u gradu na 87.000 ljudi.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.