Kontrola u vozilima javnog gradskog prevoza: KO se vozi bez maske neka spremi 5.000 dinara

Izvor: Večernje novosti, 06.Jul.2020, 08:10

Kontrola u vozilima javnog gradskog prevoza: KO se vozi bez maske neka spremi 5.000 dinara

Sanitarna inspekcija Ministarstva zdravlja nadležna za kažnjavanje nesavesnih građana KONTROLA poštovanja odluke nošenja maski u javnom gradskom prevozu počinje danas, a sprovodiće je Sanitarna inspekcija Ministarstva zdravlja uz asistenciju Komunalne milicije. Vlada je odredila kaznu od 5.000 dinara za svakog pojedinca koji bude kršio meru obaveznog korišćenja maski u vozilima GSP.- Pre devet dana je doneta preporuka da se nose maske u gradskom prevozu i zaista ih >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << većina građana koristi - istakao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić. - Nažalost, uvek ima ona manjina koja misli da je pametnija od epidemiologa i zbog njih su morale da budu donete kaznene mere. U svim našim autobusima imamo kamere zbog bezbednosti putnika i vozača, te iz našeg Operativnog centra možemo da vidimo da li u nekom autobusu ima ljudi bez maske. Sanitarna inspekcija Ministarstva zdravlja je nadležna za kažnjavanje, jer je reč o zdravstvenom propisu, a Komunalna milicija će asistirati u tom poslu.INCIDENTI VOZAČI - GRAĐANI PRETHODNIH dana dogodilo se nekoliko incidenata u vozilima javnog gradskog prevoza, pošto su određeni građani negodovali jer im vozači GSP nisu dali da uđu u vozilo bez maske. U nekoliko slučajeva došlo je i do fizičkog kontakta, ali, na svu sreću, težih povreda nije bilo. Takođe, skoro 10.000 ugostiteljskih objekata tokom protekle noći poštovalo je odluku Kriznog štaba da zbog širenja virusa korona u prestonici od 23.00 do 6.00 ne obavljaju svoje delatnosti, dok u svega dva slučaja odluka nadležnih nije ispoštovana. - Juče je bio prvi dan sprovođenja novih mera, a mi smo kontrolisali rad više od desetak hiljada ugostiteljskih objekata - istakao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić. - Vlasnici svega dva bara u Zemunu i Skadarliji pravdali su se da nisu znali da je ta odluka stupila na snagu, što je nemoguće, te radnje su odmah zatvorene i napisane su prijave za kršenje komunalnog reda. Vlasnici tih barova treba da znaju i to da su poslate prijave MUP-u, jer osim što su prekršili komunalni red, ugrozili su i zdravlje Beograđana, pa odgovaraju krivično po Zakonu o zaštiti zdravlja građana. Vesić se zahvalio vlasnicima ugostiteljskih radnji koji su pokazali odgovornost i ispoštovali donesene mere.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Od danas se za nenošenje maske naplaćuju kazne: Evo kako je u tržnim centrima VIDEO

Izvor: B92, 06.Jul.2020

Beograd -- Danas kreće kažnjavanje za nenošenje maski u zatvorenom prostoru, kazna iznosi 5.000 dinara, a tržni centri su mesta koja će se obavezno kontrolisati...Na ulazu u tržne centre postavljena su sredstva za dezinfekciju ruku, kao i dezo-barijere..."Kažnjavanje za nas znači kao i za ostale....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.