Konačna rang lista 20 stanova za izbegle i raseljene

Izvor: Kurir, 08.Apr.2012, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konačna rang lista 20 stanova za izbegle i raseljene

Rangirano je 48 porodica koje su ispunile sve uslove konkursa ostale prijave su odbačene jer su bile neblagovremene, nepotpune ili se radi o osobama koje ne stanuju u kolektivnim centrima

BEOGRAD - Završeni su građevinski radovi na prvoj od tri zgrade u Velikom Mokrom Lugu, namenjenoj izbeglim i interno raseljenim licima smeštenim u kolektivnim centrima na teritoriji grada Beograda, a sutra će biti objavljena i konačna rang-lista.

Kako je za Beoinfo rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Zoran Kostić, član Gradskog veća, prvi objekat ima dvadeset stanova, koliko će imati i ostala dva, za koje je krajem januara potpisan sporazum o finansiranju izgradnje sa Evropskom unijom, a uskoro se očekuje i početak gradnje.– Rangirano je 48 porodica koje su ispunile sve uslove konkursa. Ostale prijave su odbačene jer su bile neblagovremene, nepotpune ili se radi o osobama koje ne stanuju u kolektivnim centrima za čije je raseljavanje i raspisan konkurs. Jedna od porodica koja se bude uselila u prvu zgradu od 20 stanova, na predlog Gradskog centra za socijalni rad, dobiće status domaćina zgrade. Posao će im biti da vode računa o potrebama ostalih stanara zgrade i posreduju u komunikaciji sa nadležnim institucijama, a za to angažovanje biće plaćeni iz gradskog budžeta – rekao je Zoran Kostić, predsednik komisije.

Porodice koje su se našle „ispod crte”, kao i sve ostale koje su smeštene u preostala tri kolektivna centra u Beogradu, imaće priliku da na sledećem konkursu za preostalih 40 stanova reše svoje stambeno pitanje, pa iz komisije pozivaju zainteresovane da već počnu da prikupljaju nedostajuću dokumentaciju.

Na istoj lokaciji, preciznije između ulica Vladimira Ćorovića, Teodorine, Vladimira Dvornikovića i Jovijanove, gradiće se još dve zgrade sa po dvadeset stambenih jedinica. Stanovi su površine od 20 do 57 kvadrata, a po strukturi su garsonjere, jednosobni, dvosobni i dvoiposobni. Za objekte su projektovana i parking mesta, a nekoliko stanova u prizemlju ima pristupe prilagođene osobama sa posebnim potrebama.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Konačna rang lista za 20 stanova za izbegla i raseljena lica

Izvor: Studio B, 08.Apr.2012

Objavljena je konačna rang lista na konkursu Grada, za 20 stanova za izbegla i raseljena lica iz kolektivnih centara.

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.