KASNI GRADNJA AUTOBUSKE STANICE Prvi peroni na Novom Beogradu tek u MARTU 2018.

Izvor: Blic, 13.Sep.2017, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KASNI GRADNJA AUTOBUSKE STANICE Prvi peroni na Novom Beogradu tek u MARTU 2018.

Ni na leto, ni na jesen, ni na zimu! Početak radova na izgradnji nove autobuske stanice u Bloku 42 odložen je po četvrti put, te će se u najboljem slučaju „Lastini“ autobusi na Novi Beograd preseliti u martu 2018!

I ovom, kao i u prethodna tri odlaganja, uzrok je bila građevinska dozvola, koju nadležni organ nikako nije mogao da dostavi na osnovu predate dokumentacije.

Podsetimo, obrisi od najavljenih 13.000 kvadrata trebalo je da se vide još prvog jula, no >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tada se kasnilo jer, kako su rekli izvođači radova, „naručilac nije na vreme isporučio neophodne naloge, uputstva i odobrenja“. Izgradnja je pomerena za 7. novembar, a onda ostavljena za 17. sve do najnovije odluke kojom se završetak radova prolongira do 7. marta 2018.

Rok za izradu tehničke dokumentacije za dobijanje dozvole za gradnju sada je 18. septembar, za pribavljanje građevinske dozvole 28. oktobar, za izradu projekta za izvođenje sa planom preventivnih mera i glavnim projektom zaštite od požara 7. novembar... I tek onda mogu da počnu radovi.

Reč je tek o prvoj fazi projekta, koja prodrazumeva preseljenje „Lastine“ stanice i njenih vozila na drugu stranu reke. Pomeranje od skoro pet meseci sigurno će uticati i na završetak celokupne stanice, koja je ranije najavljena za 2019. godinu.

Da stvar bude još ozbiljnija, između najavljivanja i odlaganja, silni prodavci polovne robe su ponovo zauzeli napuštenu lokaciju. Između parkiranih automobila i kombija opet cveta divlje trgovačko carstvo, iza kojeg ostaje potpuni komunalni haos. A kako stvari stoje, tako će biti i narednih meseci.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.