Inicijativa Ne davimo Beograd neće sa političkim partijama

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Avg.2018, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inicijativa Ne davimo Beograd neće sa političkim partijama

Radomir Lazović iz Inicijative "Ne davimo Beograd" izjavio je danas da sa sličnim organizacijama razgovaraju o formiranju građanskog fronta u kojem ne bi bilo političkih partija.

On je za N1 rekao da ne žele ni u jedan od opozicionih blokova koji se prave i da građani ne bi trebalo više da veruju u političare, već da veruju u sebe i da se organizuju oko onoga što je bitno.

Lazović je naveo da građanski pokreti moraju da pruže drugačiju vrstu bavljenja politikom, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << koja bi predstavljala "prekid kontinuiteta koji je, u krajnjem, izrodio i ovakvu vlast".

"Incijativa (Ne davimo Beograd) razmišlja o građanskom frontu, bez političkih partija. Kroz građanski front iznećemo svoje stavove o svim nacionalnim pitanjima. Pravimo mrežu, dogovaramo se kako ćemo delovati, okrenuti smo inicijativama koje su slične nama", rekao je on.

Ipak, kako je dodao, svi politički akteri moraju zajedno da se bore za fer izborne uslove i predstavljanje u medijima.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.