HVALJENA, ODLIKOVANA, SMENJENA Možda nekome smeta što sam uvela red u bolnicu

Izvor: Blic, 25.Jun.2015, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HVALJENA, ODLIKOVANA, SMENJENA Možda nekome smeta što sam uvela red u bolnicu

Na sednici Skupštine grada održanoj u utorak, doktorka Aranđelović iznenada je smenjena. I to bez ikakvog zvaničnog objašnjenja.

Ova odluka je šokirala sada već bivšu direktorku, ali i zaposlene, naročito posle dva velika odlikovanja koje je ova bolnica prvi put dobila, i to za vreme mandata doktorke Aranđelović.

Za izuzetne zasluge i postignute rezultate bolnica je dobila zlatnu medalju od predsednika Srbije Tomislava Nikolića i orden Svetog Save drugog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << stepena od Srpske pravoslavne crkve.

- Nekoliko sati pre sednice Skupštine dobila sam privatnu poruku da ću biti smenjena. Nasmejala sam se, jer sam bila ubeđena da je u pitanju šala. Međutim, onda sam okrenula par brojeva telefona i saznala da je ta odluka doneta u ponedeljak uveče na “telefonskoj sednici” - kaže ona.

O razlozima ove odluk ene želi da polemiše.

- Iznenađena sam i ne želim da tumačim ništa. Moj mandat je trebalo da traje do

30 godina iskustva ima doktorka kao interventni kardiolog, a radi i kao profesor na fakultetu

1 milion evra je investicija koju je KBC "Zvezdara" dobio za otvaranje dve angio-sale, i to, kako kaže, Aranđelovićeva, zahvaljujući njoj.

avgusta 2017. godine, ali eto... Direktorka najveće bolnice u Srbiji je smenjena, a da je niko o tome nije obavestio ni dan ranije - kaže Aranđelović.

Umesto da se žali na donetu odluku, sada već bivša direktorka KBC Zvezdara, kaže da želi da njena dostignuća govore umesto nje.

- Za šest meseci sam postigla da cela bolnica, koja ima 2.000 zaposlenih i osam objekata u jako lošem stanju, bude akreditovana. To je bilo teško i jako važno. Uvela sam i informacioni sistem koji je umrežen u svih osam objekata bolnice i sada se sve obavlja legalnim tokovima. Zahvaljući njemu u svakom momentu se zna gde ide materijal i oprema, gde su pacijenti, kakvo je izvršenje rada i tako se na kraju svakog dana procenjuje koliko smo efikasni i isplativi državi. To je možda bio problem - kaže Aranđelović.

Kako kaže, zahvaljujući njoj, bolnica je dobila investiciju od preko milion evra za otvaranje angio sala.

- Jedina smo bolnica u Srbiji koja ima dve ovakve sale. A koliko nam je bilo dozvoljeno, zapošljavali smo i mlade lekare, i to one najbolje. Na to sam najponosnija - kaže doktorka.

Za novinare “Blica” imala je samo jedno pitanje.

- Zašto je na ovaj način smenjen profesor medicinskog fakulteta, direktor najveće bolnice u Srbiji, interventni kardiolog sa 30 godina iskustva? - rekla je Aranđelović i dodala da će svoj rad nastaviti u bolnici kao interventni kardiolog.

KOREKTNA SARADNJA SA ŠVORCANOM

Novog v.d. direktora bolnice doktora Petra Švorcana, svog dojučerašnjeg zamenika, ne želi mnogo da komentariše.

- On je bio zamenik i moj i prethodnog direktora. Na istoj smo katedri i imali smo korektnu profesionalnu saradnju - rekla je ona.

I zaposleni u bolnici juče su bili u šoku. Zbunjeno i tiho prilazili su da zagrle bivšu direktorku i barem kratko porazgovaraju sa njom.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.