Izvor: Blic, 24.Maj.2016, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HAVARIJA U RAKOVICI Mlečnobela voda tekla potokom

Rakovačkim potokom ove subote tekla je voda mlečnobele boje. Havariju je Agenciji za zaštitu životne sredine zabrinuti penzioner prijavio čim ju je primetio.

Isti zabrinuti Rakovčanin prijavljivao je i u aprilu moguće zagađenje ovog potoka zbog uginulih riba, a po njegovoj prijavi u subotu nadležna inspekcija izašla je i sada na teren.

- Uzvodno postoji samo jedna firma, koja je moguć zagađivač i ima ispust u kolektor. Dva sata od prijave, kada su nadležni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << inspektori došli, ispust je već bio zatvoren i koncentracija materije je opala - kaže očevidac.

Kako saznajemo, firma koja posluje na ovoj lokaciji biće stavljena pod nadzor.

Uzorak iz potoka odnet je na analizu, a rezultati se još uvek čekaju.

Rakovački potok, koji je pritoka Topčiderske reke, do šezdestih godina devetnaestog veka bio je poznat kao Rakovička reka. Usled masovnog krčenja šume, presušio je veliki broj reke koji su je napajali vodom.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.