Barselona:Protesti povodom hapšenja dvojice lidera

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Okt.2017, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barselona:Protesti povodom hapšenja dvojice lidera

U Barseloni su počeli da se okupljaju demonstranti koji traže puštanje dvojice katalonskih lidera, uhapšenih zbog navoda da su izazvali pobunu.

Kako se navodi, hiljade pristalica nezavisnosti Katalonije nose transparente "Sloboda za političke zatvorenike", udaraju u lonce i trube automobilskim sirenama.

Protest je zakazan u centru Barselone, a planirani su i večernji protesti, prenosi AP.

Sud u Madridu odredio je pritvor dvojici lidera katalonskih lidera >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << - predsedniku katalonske Narodne skupštine i udruženja Omnium Kultural.

Sud je prosudio da su oni bili organizatori masivnih demonstracija u Barseloni koji su ometali policijsku operaciju protiv pripreme referenduma o nezavisnosti, koji je održan u toj španskoj pokrajini 1. oktobra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protesti u Barseloni povodom hapšenja dvojice lidera

Izvor: Blic, 17.Okt.2017

U Barseloni su počeli da se okupljaju demonstranti koji traže puštanje dvojice katalonskih lidera, uhapšenih zbog navoda da su izazvali pobunu...Hiljade pristalica nezavisnosti Katalonije nose transparente "Sloboda za političke zatvorenike", udaraju u lonce i trube automobilskim sirenama...Protest...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.