HAOS U ZEMUNU Po nedavno renoviranoj pešačkoj zoni DIVLJAJU AUTOMOBILI

Izvor: Blic, 31.Okt.2017, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HAOS U ZEMUNU Po nedavno renoviranoj pešačkoj zoni DIVLJAJU AUTOMOBILI

Tek završeno šetalište u Zemunu, koje se prostire duž Gospodske ulice i Magistratskog trga, preti da se pretvori u pravu ruinu, jer ga, umesto pešaka, danonoćno koriste i automobili.

Nisu u pitanju dostavna, već prevashodno privatna vozila, čije vlasnike ne zanima što će svojim točkovima preorati ovaj tek rekonstruisani pločnik. U želji da sebi uštede koji minut i prepreče put između Glavne ulice i Keja oslobođenja, oni se mimoilaze čak i sa decom, koja svuda okolo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << trčakaraju.

Na ulazima u pešačku zonu sa obe strane postavljeni su potapajući stubići, čime bi Gospodska ulica trebalo da bude u potpunosti zabranjena za sva vozila, osim za dostavna i ona koja pripadaju gradskoj službi.

Ipak, na fotografijama koje nam je ustupio jedan sugrađanin, jasno se vidi da se ta zabrana ne poštuje.

Šetalište, urađeno u kombinaciji granitnih ploča i kocki, trebalo bi da predstavlja reku Dunav, njenu obalu i talase, a dizajn je doprinos poznatog arhitekte Borisa Podreke.

No, ako se pod hitno ne uvedu oštrije kazne za nesavesne vozače, od prirodnog kamena uskoro će ostati samo prah.

Čitav prostor je u potpunosti pokriven i video-nadzorom, tako da ne bi trebalo da bude teško da se vinovnici na odgovarajući način sankcionišu, te da se pošalje jasna poruka svima koji oštećuju javnu imovinu i ugoržavaju bezbednost sugrađana.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.