Gruevski preživeo, nije mu oduzet mandat

Izvor: B92, 09.Nov.2018, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gruevski "preživeo", nije mu oduzet mandat

Skoplje -- Makedonsko Sobranje nije danas oduzelo mandat poslaniku vodeće opozicione stranke VMRO-DPMNE i bivšem premijeru Nikoli Gruevskom.

MIA prenosi da je "za" predlog Komisije za mandatno-imunitetna pitanja za oduzimanje mandata Gruevskom glasalo 58 poslanika, a 27 se izjasnilo "protiv". Za oduzimanje mandata bila je potrebna dvotrećinska većina od 80 poslanika.

Ta komisija Sobranja je u sredu većinom glasova preporučila oduzimanje poslaničkog mandata nekadašenjem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predsedniku vlade zbog izdržavanja dvogodišnje zatvorske kazne za nabavku luksuznog automobila marke "mercedes" u predmetu "Tenk“ koji vodi makedonsko Specijalno javno tužilaštvo.

MIA navodi da se današnjom odlukom poslanika ne odlaže izvršenje zatvorske kazne Grueveskom koji je juče trebalo da se pojavi u zatvoru, ali je on zajedno sa advokatima podneo žalbu na izvršenje, a Krivični savet od danas ima tri dana da donese odluku o žalbi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sobranje nije oduzelo mandat Gruevskom

Izvor: Večernje novosti, 09.Nov.2018

Makedonsko Sobranje nije oduzelo mandat poslaniku vodeće opozicione stranke VMRO-DPMNE i bivšem premijeru Nikoli Gruevskom Makedonsko Sobranje nije oduzelo mandat poslaniku vodeće opozicione stranke VMRO-DPMNE i bivšem premijeru Nikoli Gruevskom.MIA prenosi da je "za" predlog...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.