Festival u službi prevencije vršnjačkog nasilja

Izvor: Blic, 18.Nov.2017, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Festival u službi prevencije vršnjačkog nasilja

Pozorišni festival "Mater Terra" održava se danas i sutra u Dečjem kulturnom centru Beograd, a u službi prevencije vršnjačkog nasilja.

Deset predstava baviće se se temama iz oblasti ekologije i "ekologije duše" koja podrazumeva zdrave i razvijene međuljudske odnose, otvorenost, prihvatanje različitosti, empatiju, solidarnost i podršku.

Kao prateći festivalski program održava se i simpozijum "PUŠ - Pozorište u školama - Inovativne dramske metode u prevenciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nasilja", u okviru koga će biti predstavljene tri interaktivne predstave, koje se igraju po školama u cilju prevencije nasilja, od kojih se dve bave temom vršnjačkog internet nasilja, a treća nasiljem nad ženama.

Manifestacija je zamišljena kao mesto razmene, predstavljanja školskih dramskih sekcija i grupa, kao platforma za stručno savetovanje učitelja, nastavnika, umetnika i dramskih pedagoga koji veruju da dramski teatar pozitivno utiče na razvoj mladih i dece.

Festival organizuje Centar za dramu u edukaciji i umetnosti CEDEUM iz Beograda, nacionalni centar Međunarodne organizacije IDEA. Ulaz je besplatan, a zbog ograničenog broja učesnici treba da se prijave na mejl: cedeuminfo@gmail.com.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.