Đilas: Do kraja godine još devet španskih tramvaja

Izvor: Glas javnosti, 10.Jun.2011, 07:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas: Do kraja godine još devet španskih tramvaja

BEOGRAD- Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas najavio je da će do kraja 2011. godine Beogradu biti dopremljeno još devet novih španskih tramvaja, a preostalih 21 do kraja 2012.godine.

Đilas je tokom promotivne vožnje prvog tramvaja dopremljenog iz Španije, obećao da će tokom leta biti klimatizovano 114 autobusa u gradskom prevozu i nabavljeni novi trolejbusi, kao i 250 autobusa.

"Očekujemo da narednih nekoliko godina završimo klimatizaciju svih vozila i da građani >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Beograda mogu da se voze komfornije i udobnije" rekao je Đilas.

Predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić je pozvao građane da koriste gradski prevoz, da bi bilo manje gužve u saobraćaju.

Direktor Gradskog Saobraćajnog preduzeća "Beograd" Mileta Radojević je rekao da će prvi novi tramvaj dopremljen iz Španije biti u redovnom saobraćaju krajem avgusta, na rekonstuisanoj pruzi od Bulevara kralja Aleksandra do Novog Beograda.

Ugovor o kupovini tramvaja od španskog proivođača "Kaf" (Caf) za 81,3 miliona evra, potpisan je u novembru 2009. godine. Jedan tramvaj košta 2,3 miliona evra.

Grad Beograda je za to uzeo kredit od Evropske investicione banke od 20 miliona evra.

Stvorite mogucnost nasim ljudima iz dijaspore da formiraju obnovu IM Rakovica i MT i da osnuju domacu proizvodnju i dizajn tramvaja, trolebusa i autobusa!

Idioti nesposobni! Lakse im je da uzmu pare i da naprave biznis tudjinu nego da urade prave stvari!

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.