DS: Beograđani neopravdano plaćaju najskuplje grejanje u zemlji

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Dec.2018, 12:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Beograđani neopravdano plaćaju najskuplje grejanje u zemlji

Demokratska stranka (DS) ocenila je danas da Beograđani koji se greju preko toplovodnog sistema Javno komunalnog preduzeća "Beogradskih elektrana" neopravdano plaćaju najveću cenu te usluge u zemlji, iako je njen kvalitet upitan i kontinuitet isporuke prekidan zbog učestalih havarijskih oštećenja.

DS je ukazala da čelnici preduzeća umesto odgovora i izvinjenja građanima polemišu sa medijima i ističu podatak o broju zaposlenih kao dokaz ispravnosti poslovne politike i >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << uspešnosti rada.

U saopštenju, DS je upitala kako je moguće da Beogradske elektrane nisu obezbedile tehničke kapacitete i kvalifikovane radnike za popravku kvarova u sistemu, da li postoji ugovor o angažovanju podizvođača i da li angažovane firme poseduju adekvatnu tehničku dokumentaciju.

"Poštuju li se standardi koji se odnose na kvalitet materijala koji se koriste? Zašto se u najužem gradskom jezgru ceo dan popravlja kvar, zašto radnici nemaju adekvatnu zaštitnu opremu, zašto se postavljaju cevi koje nemaju odgovorajuće performanse i ne obezbeđuju energetski efikasnu raspodelu, zašto koriste neobeleženo vozilo", upitala je DS.

Ta stranka je upitala koliko je u ceni od 120 dinara obračunatoj po kvadratnom metru ugrađeno ovakvim nerezonskim poslovanjem JKP "Beogradske elektrane" ili koliko pripada od 120 dinara pojedincima van sistema elektrana.

"Da li će Beograđani pored najskupljeg grejanja plaćati i najskuplje popravke? Do 2013. godine na računima građana koji su imali problema sa grejanjem postojala je i stavka bonifikacija, sada je i to ukinuto, zašto", upitala je Demokratska stranka.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.