DRUGI PROTEST U ZEMUNU Roditelji odlučili da im deca NE IDU U ŠKOLU zbog smene direktora Ljube Mosurovića

Izvor: Blic, 01.Sep.2017, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DRUGI PROTEST U ZEMUNU Roditelji odlučili da im deca NE IDU U ŠKOLU zbog smene direktora Ljube Mosurovića

Roditelji zemunskih osnovaca iz OŠ "Svetozar Miletić" večeras su doneli odluku da njihova deca ne kreću na nastavu, u znak protivljenja odluci Ministarstva da se smeni direktor škole Miroljub Mosurović.

Oko stotinak roditelja okupilo se u 19 sati, po drugi put danas, po pozivu Saveta roditelja da donesu odluku šta dalje da se radi, posle odluke ministra da smeni direktora i Školski odbor. Naime, odluku moraju doneti roditelji, jer to ne može Savet roditelja.

Kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i na protestu koji je održan jutros, u dvorištu škole se okupio veliki broj roditelja i u velikoj većini doneo odluku da im deca ne kreću u školu.

Na večerašnjem skupu je rečeno da će Savet roditelja tokom vikenda doneti zvaničnu odluku o tome kako će dalje postupati.

- Za roditelje koji ne znaju šta će sa decom biće organizovan boravak u školi. Za đake će normalno biti organizovana nastava - rekli su večeras u dvorištu škole članovi Saveta roditelja.

Okupljenima se ponovo obratio i direktor Mosurović i ponovo pročitao "osam grehova", ili osam tačaka zbog kojih je razrešen.

Jedna od tih stavki je da nastavnik geografije nema diplomu master studija, iako ima diplomu osnovnih studija i dodatak diplomi u kojoj piše da može da predaje u osnovnim i srednjim školama.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.