Izvor: Blic, 22.Jan.2018, 12:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DRAMA NA VOŽDOVCU Učenik nožem napao direktora škole

Maloletni S.M. (13), štićenik Zavoda za vaspitanje dece i omladine "Vasa Stajić", napao je danas nožem direktora Škole za osnovno i srednje obrazovanje "Vožd".

Kako objašnjava direktor Srećko Krivokapić, na ulazu u zgradu u kojoj su i Škola za osnovno i srednje obrazovanje "Vasa Stajić" i Dom za nezbrinutu decu "Vasa Stajić", primetio je nož u rukama učenika.

- Kada sam video nož, kolega i ja smo mu prišli i oduzeli mu oružje, jer je naša obaveza da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << to učinimo, reagovali smo preventivno. U svemu tome, niko nije povređen. Pošto je reč o hladnom oružju, odmah smo obavestili i policiju - rekao je direktor škole Srećko Krivokapić.

Kako saznajemo, radi se o problematičnom dečaku koji je poznat po incidentima, često znatno težim nego što je bio ovaj današnji. Međutim, kako ima manje od 14 godina nadležni su prilično nemoćni...

Na lice mesta ubrzo je došla i policija, dok Hitna pomoć nije interevenisala.

Inače, u objektu na adresi Bulevar oslobođenja 219 nalaze se Zavod za vaspitanje dece i omladine, Prihvatilište za decu, kao i već pomenuta škola.

Sekretarijat: Direktor je postupio profesionalno

U Sekretarijatu za obrazovanje i dečju zaštitu ističu da je netačno da je maloletni štićenik Doma za nezbrinutu decu "Vasa Stajić" nožem nasrnuo na direktora škole.

- Kako je direktor Srećko Krivokapić obavestio Sekretarijat, on je, sa još jednim profesorom, kada su primetili da trinaestogodišnji dečak ima nož, reagovao i oduzeo mu nož, ali ih dečak nije napao. Direktor u ovom incidentu nije povređen, a po redovnoj proceduri o svemu je obaveštena policija koja je odmah izašla na teren. Direktor je reagovao profesionalno i odgovorno imajući u vidu pre svega bezbednost ostale dece koja pohađaju ovu školu - ističu iz Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BG: Štićenik napao direktora škole i povredio nastavnika

Izvor: B92, 22.Jan.2018

Jedan od štićenika Doma “Vasa Stajić“ u beogradskom naselju Voždovac pokušao je da napadne direktora Osnovne škole “Vožd“...Kako B92 nezvanično saznaje, veći incident je sprečio jedan nastavnik, kome je mladić naneo lake povrede sečivom...Prema našim saznanjima, do incidenta je došlo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.