Doneo Srbiji pobedu na maratonu posle tri decenije, a zbog ovog možda ostane bez novčane nagrade

Izvor: BKTV News, 21.Apr.2018, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Doneo Srbiji pobedu na maratonu posle tri decenije, a zbog ovog možda ostane bez novčane nagrade

Da li je ovo realno?!

Srpski atletičari Kristijan Stošić, član AK "Vranjski maratonci" i Nora Trklja iz Crvene zvezde pobednicu su današnjeg 31. Beogradskog maratona.

Stošić je postao prvi domaći atletičar koji je trijumfovao otkako se 1990. godine prešlo na stazu od 42.195 metara. On je trku pretčao u vremenu 2:45,23, što je najslabiji rezultat u istoriji Beogradskog maratona, verovatno dobrim delom i zbog vrućine u glavnom gradu.

Zbog slabog >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << vremena mogao bi da ostane i bez novčane nagrade od 3.000 evra, jer je rezultat slabiji od propozicija, ali o tome će odlučiti organizatori.

I drugo i treće mesto osvojili su srpski maratonci Miloš Dajević (2:51,34) i Nenad Milosavljević (2:51,38).

U ženskoj konkurenciji Trklja je stazu pretrčala u vremenu 3:08,45, takođe ispod vremena koje podrazumeva finansijsku nagradu.

Drugo mesto osvojila je Kendis Kol iz Južne Afrike (3:15,18), a treće Biljana Bursać iz Srbije 3:15,28).

Na današnjem 31. Beogradskom maratonu učestvovalo je rekordnih 7.300 trkača iz 70 država.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.