Brnabić: Dve trećine zaraženih koronavirusom je u Beogradu, za sada bez strožih mera

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Jul.2020, 18:48

Brnabić: Dve trećine zaraženih koronavirusom je u Beogradu, za sada bez strožih mera

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je 70 posto ukupno zaraženih koronavirusom u Srbiji u Beogradu, kao i da glavni grad beleži daleko najveći broj novih slučajeva na dnevnom nivou.

Brnabić je za televiziju Prva rekla da je "zbog toga krizni štab u ponedeljak doneo odluku za nošenje maski u zatvorenim prostorima, posebno u prevozu", ali da se za sada ne planira uvođenje strožih mera jer bi to bilo pogubno za ekonomiju.

Ona je rekla da "nema >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << dovoljno inspektora koji bi kontrolisali" kako se donete mere sprovode zbog čega je važna "lična odgovornost".

Na pitanje da li se u Beogradu zbog takve situacije planira uvođenje novih, strožih, mera za suzbijanje epidemije koronavirusa, Brnabić je odgovorila da se "planira uvođenje mera ukoliko bude bilo potrebno", ali da se svi trude da do toga ne dođe.

"Ako uvedemo onako restriktivne mere kakve smo imali u martu i aprilu, onda više nemamo ekonomski problem, onda više nemamo ekonomiju", kazala je Brnabić.

Brnabić je povodom situacije sa epidemijom koronavirusa u Novom Pazaru rekla da je u tom gradu "sigurno bilo propusta" i da ni ona "ne beži od odgovornosti".

"Dodatno su upućeni medicinski timovi u Novi Pazar kako bi dali podršku i Tutinu. Prebacili smo sredstva Opštoj bolnici u Novom Pazaru da kupe jos dva sanitetska vozila da bi pomogli Tutinu", rekla je Brnabić.

Prema informacijama koje je objavila TV Prva u Novom Pazaru je registrovano oko 500 osoba zaraženih koronavirusom.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Brnabić: Najviše zaraženih u Beogradu, za sada bez strožih mera

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Jul.2020

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da je 70 posto ukupno zaraženih korona virusom u Srbiji u Beogradu, kao i da glavni grad beleži najveći broj novih slučajeva na dnevnom nivou. Brnabić je za televiziju Prva rekla da je "zbog toga krizni štab u ponedeljak doneo odluku za nošenje...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.