Bespatno kupanje na Tašu za mališane iz ustanova socijalne zaštite

Izvor: BKTV News, 10.Avg.2018, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bespatno kupanje na Tašu za mališane iz ustanova socijalne zaštite

Grad Beograd je u saradnji sa SRC "Tašmajdan", omogućio besplatno korišćenje bazena ustanovama socijalne zaštite u Zvečanskoj, Prihvatilištu za decu i Sigurnoj kući.

Na inicijativu pomoćnika gradonačelnika Aleksandra Markovića, korisnici domova za decu bez roditeljskog staranja, i Prihvatilišta za decu i mlade, kao i deca koja su zbrinuta u Sigurnoj kući u pratnji i pod kontrolom stručnih radnika ovih ustanova, dolaziće na bazen i koristiće unapred dogovorene termine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << />
BKTVNews otkriva: Hrvatsku upozorili na nuspojave leka, a Srbiju nisu, iako tu terapiju prima 17 naših mališana

Aleksandar Marković rekao je da su korisnici Zvečanske, Prihvatilišta za decu i Sigurne kuće najmlađi sugrađani koji su prošli kroz izuzetno teške životne okolnosti.

"Kao ljudi koji vode ovaj grad, naša dužnost je da im pomognemo na sve moguće načine. Siguran sam da se na ovome neće stati i da će Grad Beograd i u budućnosti nastaviti sa dobrom praksom socijalno odgovorne politike", naveo je Marković i  zahvalio se  Sekretarijatu za socijalnu zaštitu i SRC "Tašmajdan" što su imali sluha i odazvali se ovoj inicijativi.

Rekreacija pod zvezdanim nobom: Na Tašu počinje sezona noćnog kupanja!

Sekretarka za socijlanu zaštitu Nataša Stanisavljević podsetila je da je reč o ustanovama od posebnog značaja za Grad Beograd jer se u njima zbrinjavaju deca i mladi koji su žrtve nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja, žrtve trgovine ljudima, deca ulice i deca bez roditeljskog staranja. "To su deca kojima je naša pomoć najpotrebnija i za koju uvek moramo biti tu, da im pokažemo da nisu sami, da ima ko da ih zaštiti, da im pruži podršku.", rekla je Nataša Stanisavljević.

Bespovratna pomoć za stan roditejima za treće i četvrto dete

Tom prilikom je se zahvalila svima koji su ovu ideju sproveli u delo, naglašavajući pritom da su ovom akcijom želeli da obraduju decu i mlade i pruže im detinjstvo koje imaju i njihovi vršnjaci.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.