Beograđani ostali bez popusta na vožnju taksijem

Izvor: Glas javnosti, 10.Jun.2011, 07:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograđani ostali bez popusta na vožnju taksijem

BEOGRAD - Građani Beograda više nemaju mogućnost da dobiju popust na poziv prilikom taksi vožnje, jer su tu uslugu, na osnovu zakonskih propisa, ukinula taksi udruženja u gradu. Odluka o ukidanju popusta doneta je na osnovu izmena Zakona o drumskom saobraćaju, dok je za utvrđivanje najniže ekonomske cene i detaljnije regulisanje taksi prevoza bio zadužen grad Beograd.

Pošto je ukidanje popusta bio jedan od zahteva taksi udruženja njihovi predstavnici su zadovoljni odlukom. >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti <<

"Uvek smo bili za to da se popust ukine, jer su sadašnjim načinom plaćanja svi zbunjeni, a cene bez popusta su realne cene, s obzirom na cene goriva", rekao je ranije Bata Čubrić iz "Žutog taksija".

Dok su predstavnici taksi udruženja zadovoljni novim cenama, građani Beograda drugačije gledaju na ukidanje popusta na taksi vožnju, pokazala je Tanjugova anketa.

"Dok je važio popust, mogla sam sebi da priuštim vožnju taksijem kada dolazim kasno iz grada, ali mislim da to sada, nakon ukidanja olakšica, neću moći", rekla je studentkinja Jelica Jovović.

Kontrolu nad sprovođenjem odluke obavljaće gradska saobraćajna i tržišna inspekcija, a kazne za njeno nepoštovanje propisane su zakonom i za taksi udruženje mogu biti od 300.000 do milion dinara, rekao je Tanjugu član Gradskog veća zadužen za saobraćaj Dejan Mali.

Dosadašnja cena pređenog kilometra taksi vozilom nije se menjala, pa start košta 140 dinara, kilometar u prvoj tarifi 55, a u drugoj 70 dinara.

Izmene i dopune Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju stupile su na snagu 17. maja i njima se lokalnim samouprava nalaže da odrede jedinstvenu cenu taksi prevoza.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.