BORBA PROTIV NASILJA Besplatan kurs samoodbrane za žene na Čukarici

Izvor: Blic, 10.Okt.2017, 01:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BORBA PROTIV NASILJA Besplatan kurs samoodbrane za žene na Čukarici

Obuka žena za samozaštitu otpočeće naredne nedelje na Čukarici, u okviru programa rodne ravnopravnosti, a zainteresovane dame već sada mogu da se prijave za ovaj program.

Obuka će trajati od 16. oktobra do 6. novembra, a održavaće se ponedeljkom i sredom u terminu od 18 do 19.30 sati u baletskoj sali Kulturnog centra "Čukarica" (Turgenjevljeva 5).

Ova obuka pruža ženama sa Čukarice mogućnost da kroz 12 sati nauče kako da savladaju strah od napadača i započnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << samoodbranu.

Projekat podrazumeva i angažovanje psihologa koji se bavi porodičnim nasiljem, osoba koja se bave fizičkom obukom za samoodbranu i medicinskog osoblja koje bi reagovalo u slučaju eventualne povrede učesnika projekta.

Akcenat obuke je na psihološkom aspektu samoodbrane.

Žene su u velikom broju slučajeva žrtve nasilja, kako porodičnog, tako i uopšteno, te iz tih razloga prvo moraju da nauče da se oslone na sopstvene snage, da ih koriste i spreče najgori ishod, kažu organizatori.

Prijave se šalju na mejl adudukovic@cukarica.rs ili obavljaju telefonom na broj 011/3052-245.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.