AFTERPARTI POVODOM DANA MLADOSTI U KORČAGINU: Pasulj umesto torte, a himna kao rođendanska pesma! (FOTO) (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 25.Maj.2016, 20:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AFTERPARTI POVODOM DANA MLADOSTI U KORČAGINU: Pasulj umesto torte, a himna kao rođendanska pesma! (FOTO) (VIDEO)

Dan mladosti, 25. maj,  ne bi bio to što jeste da se poklonici Josipa Broza Tita iz svih država nekadašnje SFRJ, ali i sveta, posle posete Kući cveća nisu okupili i u beogradskoj kafani Korčagin!

Već 16. godinu za redom, na ovom mestu se organizuju druženja pionira, Jugonostalgičara, komunista, ali se i konzumira nezaobilazan pasulj.

Uz himnu "Hej Sloveni" svečano je podignuta zastava sa petokaratkom, posle čega su zasvirali trubači, dodatno oraspoloživši prisutne >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << pripadnike "svih nacija i nacionalnosti", koji su se okupili kako bi odali počast slavljeniku bez koga žive već 36. godina.

Foto Telegraf



U atmosferi koja promoviše zajedništvo, bratstvo i jedinstvo i zaboravljene vrednosti sa sletova i radnih akcija, okupljeni su uživali u ukusima domaćeg pasulja, luka i hleba.

Foto: Telegraf



Među njima su bili i pukovnik u penziji Staniša Bakić i poručnik Marko Živković, koji kažu da u Korčagin tradicionalno dolaze sveke godine posle posete Kući cveća.



- Mnogo je bilo bolje ranije, drago nam je da se još neko seća da obeleži ovaj dan - rekli su oni.



Jedno je sigurno, da je maršal živ, svakako bi voleo da u ovoj kafani proslavi svoj rođendan.



(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.