Izvor: Blic, 14.Jan.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uzbudljivo u ringu, napeto i na tribinama

„Gagi, Gagi...", orila se „Beogradska arena" kad je favorit poklonika ultimat fajta Dragan Jovanović u subotu ušao u ring. Jedan od najpopularnijih turnira, „Lord of the rings", ovdašnja publika je prvi put mogla da prati uživo.

Atmosfera u „Areni" bila je paklena, kao što je uobičajeno na priredbama ove vrste. Kao u filmovima, 15.000 ljudi je skakalo sa stolica i „primalo" >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << svaki udarac boksera za koga su navijali, a u jednom trenutku su čak poletele stolice i flaše i malo je nediostajalo da nastane opšta tuča. Do napete atmosfere je došlo kad je Denis Stojnić, posle brutalnog prebijanja Makedonca Čandovskog, neuljudno reagovao i rugao se publici. Tada je severni deo „Arene" krenuo fizički da se obračuna sa Stojnićem, ali je prisebno obezbeđenje sprečilo teži incident.

- Borbe su bile odlične i vredele su svaki dinar. Noćima nisam spavao zbog tih borbi i oduševljen sam što su konačno stigle i u Beograd, jer sam do sada mogao samo da ih gledam na televiziji - kaže Zoran Brković, 20-godišnji student iz Beograda.

U ringu u „Areni" su se proteklog vikenda bacali po podu, rvali i udarali i rukama i nogama 28 snagatora koji su svoje kvalitete odmeravali u 14 borbi. Svakog od njih gledaoci su dočekali sa jednakim oduševljenjem, a „vruću" atmosferu je održavao i dogrevao šalama Jovan Memedović.

Kad je iz desne arkade Dragana Jovanovića potekla krv navijači su bili na nogama i urlajući bodrili ga. Na kraju meča je zavladala potpuna euforija i neki su hteli čak i da uskoče u ring i proslave pobedu sa jednim od najboljih boraca iz Srbije.

Mislio sam da ću uleteti u ring. Ovakve borbe prvi put gledam, i ovo je jedno neverovatno iskustvo. Najnezanimljivija borba bila je između Brunera i Redžovića. Videlo se da su dobri drugari, i kao da nisu hteli da povrede jedan drugog. Svetski prvak Semi Šilt mi je potpuno ispunio očekivanja, stvarno je najjači - priča Miloš Đuran, kamerman.

Mile Kitić I Sinan Sakić navijali za „Gagija"

Na razglasu je počela pesma „Zlato, srebro, dukati", i sve je asociralo da se Mile Kitić nalazi u publici.

- Ovo nam je jedinstvena prilika da gledamo svetskog prvaka, Semi Šilta. Žao mi je što ovaj sport nije malo više propraćen kod nas, kako bi smo više naučili o njemu. Jako mi se svideo kao borac Stefan Leko, koji je pokazao kakav je čovek kad je

uzeo mikrofon i zahvalio se publici. Fantastično veče - rekao je Mile Kitić.

U društvu Mileta Kitića, bila je još jedna legenda narodne muzike Sinan Sakić.

- Ja kao borca najviše volim Jovanovića,

mada mi se čini da je večeras malo popustio, to ja nisam naučio kod njega. Večeras je bio previše brz, nedovoljno koncentrisan, ali sve je to verovatno zbog publike. Mislim da ga je ona ponela večeras, i da je jednostavno izgoreo u želji - kaže bivši bokser Sinan Sakić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.