Pojačane mere bezbednosti pred duel srpskih i hrvatskih rukometaša

Izvor: Studio B, 27.Jan.2012, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pojačane mere bezbednosti pred duel srpskih i hrvatskih rukometaša

Pred večerašnju polufinalnu utakmicu EP između rukometaša Srbije i Hrvatske u Beogradskoj areni, od ranog jutra krenulo je legitimisanje svih sumnjivih u blizini Arene, a policijske patrole će ići po vođe navijačkih grupa.

U štabu policije su i četiri policajca iz Hrvatske. U Areni će biti tužilac i sudija, pa će svi oni koji budu narušavali javni red i mir ili budu uhvaćeni u krivičnom delu odmah biti procesuirani.

Utakmicu će obezbeđivati više >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << hiljada policajaca, najavio je pomoćnik načelnika beogradske policije Nikola Popovac. On je navijačima koji nemaju kartu za utakmicu poručio da nema potrebe da se zadržavaju u blizini Arene, a onima sa kartom da dođu na vreme.

Hrvatska agencija HINA ranije je javila da je sa granice vraćeno 106 navijača, u dva autobusa bosanskohercegovačkih tablica, a da se očekuje da će popodne preko prelaza Batrovci preći tri autobusa s navijačima iz Zagreba i jedan iz Osijeka.

Srpska policija vratila je prethodno sa graničnog prelaza Batrovci dva autobusa sa oko 60 hrvatskih navijača koji nisu imali karte.

Načelnik Pogranične policije Srbije Nenad Banović rekao je da je deo navijača bio u "vidno alhoholisanom stanju", a da je kompletna akcija vraćanja navijača sprovedena u saradnji sa hrvatskim kolegama.

Banović je istakao i da su nadležni odlučili da će svako ko bez karte za utakmice Evropskog rukometnog prvenstvo bude pokušao da uđe u Srbiju biti vraćen, a da će isto desiti i ukoliko u autobusu sa navijačima bude pronađena bejzboj palica, nož, šipka ili bilo koja druga vrsta predmeta koji služe za obračune.
Pogledaj vesti o: Beogradska Arena

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.