Sutra počinje Bir fest, najmasovniji besplatni festival u Evropi

Izvor: BKTV News, 14.Avg.2018, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra počinje Bir fest, najmasovniji besplatni festival u Evropi

Beogradski festival piva, popularni "Bir fest" počinje sutra, a tokom pet festivalskih dana nastupiće neka od najvećih muzičkih imena s domaće scene.

Zamenik gradonačelnika grada Beograda Goran Vesić rekao je da je ovo najmasovniji besplatni festival u Srbiji i Beogradu, te i da je veoma značajan za grad, najpre u turističkom smislu, ali i u finansijskom. Vesić je naveo da je tokom svih ovih godina, grad Beograd podžao festival, što će i u narednim godinama >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << biti praksa.

Zagarantovan dobar provod: Program ovogodišnjeg Beer Festa

"U Evropi postoji oko 200 velikih muzičkih festivala, a jedan od svega dva besplatna je "Bir fest". Ponosni smo na sve što su ljudi iz organizacije festivala postigli za 16 godina. Od sledeće godine će se uključiti i Vlada Republike Srbije, koja je takođe prepoznala značaj ove manifestacije. Beograd na neki način živi od turizma, a ova privredna grana je prošle godine donela gradu oko 800 miliona evra, od čega je „Bir fest” je doneo zaradu od šest miliona evra", naveo je Vesić.

FOTO: Beoinfo

Koliko je ovaj festival značajan za imidž grada, govori i činjenica da su svi smeštajni kapaciteti u gradu popunjeni u periodu fesitvala.

"Bir fest je izuzetno važan za imidž grada, ali ne treba zaboraviti ni afirmaciju rokenrola kao "prave" i kvalitetne muzike. „Bir fest” je brend Beograda, a ujedno i dokaz da se i bez previše novca može napraviti veliki uspeh. Zahvalnost dugujemo i svim ljudima koji rade na organizaciji jer čine dobru stvar za grad", zaključio je Vesić.

Direktor Turističke organizacije Beograda, Miodrag Popović, rekao je da je "Bir fest" značajno doprineo promeni imidža Beograda kao turističke destinacije.

Uvertira u petodnevno uživanje: Legende rokenrola na Beer Festu

"Kada promovišemo Beograd van granica zemlje, možemo da potvrdimo da je u ovom periodu godine "Bir fest" zaštitni znak Beograda kada je interesovanje turista u pitanju. Lista izvođača za ovu godinu je apsolutni pogodak", rekao je Popović.

FOTO: Beoinfo

JKP "Zelenilo Beograd" uredilo je prostor koji je prilagođen za koncertne manifestacije, postavljeno je nekoliko reciklažnih ostrva, oko 200 kanti za smeće, a vršiće se i separacija otpada, kako bi festival i ove godine održao etiketu "zelenog".

Kako su festivali, prema rečima Miroslava Kneževića, državnog sekretara u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija,  ključni za odabir turističke desitnacije, "Bir Fest" je veoma značajna manifestacija  za razvoj manifestalnog turizma.

FOTO: Beoinfo

Producent "Bir festa", Dejan Grastić, stavio je naglasak na atmofseru po kojoj je ovaj festival prepoznatljiv već godinama, i zahvalio se na podršci grada i turističkih oganizacija u promociji festivala.

Posle 20 godina pred beogradskom publikom, na Beer festu!

Ovogodišnji Beer Fest, otvoriće Aerodrom, s početkom u 19.45, nakon čijeg nastupa će uslediti koncert Riblje Čorbe s početkom u 20.45.
Pogledaj vesti o: Beer fest,   Fest

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.