Sin Bate Živojinovića osuđen na četiri godine zatvora

Izvor: Telegraf.rs, 10.Apr.2017, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sin Bate Živojinovića osuđen na četiri godine zatvora

Specijalni sud u Beogradu oslobodio je danas, nakon ponovljenog suđenja, nekadašnjeg predsednika Trgovinskog suda u Beogradu Gorana Kljajevića svih optužbi za zloupotrebe sa preduzećima u stečaju u slučaju poznatom kao "stečajna mafija" koji je pokrenut pre 11 godina.

Prvom prvostepenom presudom Kljajević je bio osuđen na šest i po godina zatvora.

Optužbi su oslobođena još četvorica optuženih u tom slučaju među kojima je i vlasnik više preduzeća Sekula Pjevčević, >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << a četvorica su osuđena na zatvorske i novčane kazne.

Na ovu presudu postoji pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu, koji je prvu presudu ukinuo u decembru 2015. i naložio ponavljanje suđenja.

Ovaj postupak je pokrenut pre 11 godina, u aprilu 2006. hapšenjem nekih okrivljenih, a posle je više puta proširena istraga.

Današnjom presudom zbog krivičnog dela zloupotreba položaja odgovornog lica, sin glumca Velimira Bate Živojinovića, Milljko Živojinović osuđen je na četiri godine zatvora, Anđelko Bitević na četiri i po godine zatvora, a Milivoje Mirković i Ljubiša Mitić na po dve godine zatvora.

Miljko Živojinović je presudom obavezan da oštećenom GP "Rad" u stečaju plati na ime imovinsko-pravnog zahteva iznos od 12.229.190.12 dinara, u roku od 15 dana od dana pravnosnažnosti presude.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Biteviću je izrečena i novčana kazna od 800.000 dinara, koju je dužan da plati u roku od 30 dana od dana pravnosnažnosti presude.

Istom presudom, sud je oslobodio od optužbe pored Kljajevića i Pijevčevića i Zorana Jovanovića, Radisava Jocovića, Srboljuba Spasića.

Kljajeviću je suđenje ponovljeno po optužbama za zloupotrebe u vezi sa "Poštanskom štedionicom", "C marketom" i GP "Rad", kojih je sada oslobođen.

Pojedine optužbe protiv nekih okrviljenih su odlukom Apelacionog suda pre dve godine pravosnažno odbijene zbog apsolutne zastarelosti krivičnog gonjenja.

Pravosnažnom odlukom Apelacionog suda 2015. godine Kljajević, Nemanja Jolović i Sekula Pjevčević oslobođeni su od optužbe da su od 2003. godine do 2006. godine, u Beogradu, izvršili krivično delo zločinačko udruživanje, odnosno da su delovali kao organizovana kriminalna grupa.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sin Bate Zivojinovica osudjen na cetiri godine zatvora

Izvor: medio.rs, 10.Apr.2017

Pojedine optužbe protiv nekih okrviljenih su odlukom Apelacionog suda pre dve godine pravosnažno odbijene zbog apsolutne zastarelosti krivičnog gonjenja..Specijalni sud u Beogradu oslobodio je danas, nakon ponovljenog suđenja, nekadašnjeg predsednika Trgovinskog suda u Beogradu Gorana Kljajevića svih...

Nastavak na medio.rs...

Živojinoviću četiri godine robije

Izvor: Večernje novosti, 10.Apr.2017

U ponovljenom procesu pred Specijalnim sudom u Beogradu izrečena presuda grupi poznatoj kao "stečajna mafija". Nekadašnji predsednik Trgovinskog suda Goran Kljajević oslobođen optužbi SPECIJALNI sud u Beogradu osudio je sina poznatog srpskog glumca Velimira Bate Živojinovića...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.