Uhapšen čovek koji je slao pakete s eksplozivom u SAD

Izvor: N1 televizija, 26.Okt.2018, 20:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen čovek koji je slao pakete s eksplozivom u SAD

Policija je na Floridi uhapsila pedesetšestogodišnjeg muškarca koji je osumnjičen za slanje paketa sa bombama poznatim kritičarima američkog predsednika Donald Trampa, među kojima su bili bivši predsednik Barak Obama i državna sekretarka u njegovoj vladi Hilari Klinton, potvrdile su američke vlasti.

Reč je o Cezaru Sajoku iz mesta Aventura u saveznoj državi Floridi, potvrdili su na konferenciji >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << za novinare u Vašingtonu direktor FBI Kristofer Rej i ministar pravde Džef Sešns.

Sajok je optužen po pet tačaka među kojima je slanje eksploziva poštom, i ako bude proglašen krivim preti mu do 58 godina zatvora.

Sajok je uhapšen u belom kombiju u kojem je živeo na Floridi, a njegovi otisci prstiji pronađeni su na pojedinim paketima sa eksplozivom koji su prethodnih dana poslati na više adresa u SAD.

Rej je precizirao da se radi o kredibilnim pretnjama, odnosno pravim eksplozivnim napravama. Ukupno 13 paketa poslato je na adrese 10 osoba, među kojima su biviši predsednici Barak Obama i Bil Klinton, bivša državna sekretarka Hilari Klinton, medijska kuća CNN i glumac Robert de Niro.

Nijedna bomba nije eksplodirala i niko nije povređen.

Direktor FBI je rekao da se strahuje da ima još paketa sa eksplozivom koji još nisu isporučeni.

Na pitanje novinara zašto je Sajok pakete slao ugllavnom istaknutim demokratama, ministar Sešns je rekao da ne zna.

Nadležni su rekli i da je Sajok hapšen 1999. zbog krađe automobila, a 2002. godine je pretio da će izvesti bombaški napad godi od 11. septembra.

Vašington post je preneo da on živi nedaleko od pošte iz koje su slati paketi sa bombama ručne izrade.

Tramp je na svom Tviter nalogu napisao da će tokom dana na konferenciji za medije govoriti o hapšenju osumnjičenog za slanje bombi.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Ko je uhapšeni za slanje eksplozivnih paketa Trampovim kritičarima?

Izvor: VOA, 26.Okt.2018

Policija je uhapsila osumnjičenog za slanje paketa sa eksplozivom na adrese visokih demokratskih funkcionera i televizije CNN. Reč je o 56-godišnjem Cezaru Sajoku, registrovanom republikancu iz Aventure sa Floride, koji već ima dosije. Sekretar za pravosuđe Džef Sešns je rekao da je Sajok...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.