Tajron Lanister – Obamin omiljeni lik iz „Igre prestola”

Izvor: Politika, 20.Nov.2015, 19:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tajron Lanister – Obamin omiljeni lik iz „Igre prestola”

Odavno je poznato da predsednik SAD-a Barak Obama obožava da gleda seriju „Igra prestola”. Međutim, njemu je veoma teško da zapamti imena likova koje rado gleda u avanturama koje traju već pet godina. U nedavnom intervjuu koji je dao časopisu „GQ” nije znao da imenuje omiljenog lika.

- Omiljeni lik mi je onaj patuljak... Kako se zove, upitao je Obama novinara.

Kada mu je rečeno da se radi o Tajronu >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Lanisteru, Obama je objasnio da da odlično prati radnju a da ne zna imena likova.

- Jedino ime koje sam uspeo da zapamtim je Džon Snou jer je jednostavnije od ostalih, kaže Obama.

Tajrona Lanistera glumi Piter Dinklidž koji je za ovu ulgou dva puta osvojio prestižnu nagradu „Emi”, a jednom „Zlatni globus”.

U jeku kampanje za predsednika SAD-a, upitan je i da li ga neki lik iz „Igre prestola” podseća na republikanskog kandidata Donalda Trampa.

- Mislim da ne postoji lik koji je dostigao njegov nivo, izjavio je Obama za „GQ”.

„Igra prestola”, zasnovana na serijalu knjiga „Pesma leda i vatre” Džordža R.R. Martina, već petu godinu je među najpopularnijim serijama, a suvereno drži i mesto najpiratizovanije na internetu. Ove godine prvi put je osvojila nagradu „Emi” za najbolju dramsku seriju i imala rekordne 24 nominacije.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.