Izvor: Nezavisne Novine, 18.Jan.2017, 22:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama: Konstruktivni odnosi sa Rusijom u interesu Amerike

VAŠINGTON - Odlazeći američki predsjednik Barak Obama poručio je danas da je u interesu Amerike da ima "konstruktivne" veze sa Rusijom, ali je napomenuo da je taj odnos unazađen do "neprijateljskog duha" kada je Vladimir Putin ponovo došao na čelo Rusije.

"Mislim da je u interesu Amerike i u interesu svijeta da imamo konstruktivne odnose sa Rusijom. To je bio moj pristup tokom cijelog mog predsjedavanja", rekao je Obama na svojoj posljednjoj konferenciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << za novinare dva dana prije odlaska iz Bijele kuće, prenosi AFP.

Obama je, međutim, dodao da kada je Putin započeo svoj drugi mandant kao ruski predsjednik 2012. godine "eskalirajuća antiamerička retorika" dovela je do "neprijateljskog duha" koji je "ovaj odnos učnio još težim".
Pogledaj vesti o: Barak Obama,   Vašington,   Vladimir Putin

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Obamino poslednje obraćanje: Za sve kriv Putin

Izvor: Mondo, 18.Jan.2017

Odlazeći američki predsednik Barak Obama poručuje da je u interesu Amerike da ima "konstruktivne" veze sa Rusijom, ali....Foto: AP Photo/Carolyn Kaster..On je izjavio da je taj odnos unazađen do "neprijateljskog duha" kada je Vladimir Putin ponovo došao na čelo Rusije..."Mislim da je u interesu...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.