Hakeri napali Tviter nalog agencije AP i objavili da je Obama povređen u eksploziji

Izvor: Blic, 23.Apr.2013, 20:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hakeri napali Tviter nalog agencije AP i objavili da je Obama povređen u eksploziji

Hakeri su danas napali nalog američke novinske agencije Asošijetid pres na društvenoj mreži Tviter i poslali lažne poruke o napadima na Belu kuću, saopštio je AP.

U poruci na Tviteru, koju su na nalogu AP-a objavili hakeri, pisalo je da su se u Beloj kući dogodile dve eksplozije i da je američki predsednik Barak Obama povređen.

Hakeri su prethodno više puta pokušali da ukradu lozinke novinara AP-a za pristupanje Tviteru, saopštila je novinska agencija.

Nakon objavljivanja lažnog "tvita", došlo je do kratkotrajnog, ali značajnog pada indeksa njujorške berze "Dau Džons indastrijal".

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Barak Obama,   Twiter

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zbog lažnog tvita pao Dow Jones indeks

Izvor: B&F Online, 24.Apr.2013, 10:04

Novinska agencija Associated press na društvenoj mreži Tviter objavila je vest o dve eksplozije u Beloj kući i ranjavanju američkog predsednika Baraka Obame, doduše ne svojevoljno. Naime, pretpostavlja se da iza ovoga stoje sirijski hakeri koji su prethodno napali i BBC, koji su već nekoliko puta...

Nastavak na B&F Online...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.