Potpisan sporazum sa Bankom Intesom o pomoći malim i srednjim preduzećima

Izvor: JUGpress.com, 18.Sep.2017, 20:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisan sporazum sa Bankom Intesom o pomoći malim i srednjim preduzećima

NIŠ

Več od sutra  mikro, mala I srednja preduzeća moći će da konkurišu kod banke Intese za dobijanje kratkoročmih kredita gde grad Niš pomaže malim privrednicima tako što subvencioniše kamate na kredite za nabavku obrtnih sredstava.

Preduzeća mogu konkurisati za kredit u iznosu od 100 000,00 dinara, a maksimalni 1 500 000,00 dinara.

Danas je u Gradskoj kući potpisam sporazum o saradnji između Grada nIša, banke Intese . ”. Sporazum su potpisali, u >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << ime Grada, Gradonačelnik Darko Bulatović i u ime banke, direktor za prodaju malom biznicu u Regionalnom centru Niš Milan Bogdanović i regionalni direktor za poslovanje sa fizičkim licima i malim biznisom u Regionalnom centru Niš Violeta Marjanović.

Grad Niš subvencionisaće kamatu do utroška sredstava, a najkasnije do 31.decembra tekuće godine.

U okviru Programa lokalnog ekonomskog razvoja Grada Niša za 2017. godinu, koji realizuje Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i projekte Grada Niša, upućen je javni poziv bankama zainteresovanim za kratkoročno kreditiranje privrednih subjekata sa teritorije Grada Niša, uz učešće Grada kroz subvencionisanje kamate na kredite za nabavku obrtnih sredstava, troškove nabavke mašina i opreme. Komisija za dodelu finansijskih sredstava u okviru realizacije ovog programa, prema kriterijumima iz javnog poziva, izabrala je najpovoljniju ponudu, koju je podnela “Banca Intesa.

Jedan od kriterijuma je da preduzeće posluje duže od dve godine I bave se proizvodnjom i pružanjem usluga.

„Za Grad Niš je jako važno da se ovakvi programi realizuju kako bismo podstakli razvoj preduzetništva i time doprineli daljem smanjivanju stope nezaposlenosti u našem gradu. Lokalnoj samoupravi su za realizaciju ovih planova potrebni pouzdani partneri i stoga sam zadovoljan što ćemo ovaj program realizovati u saradnji sa Banca Intesa. Grad izdvaja 5 000 000,00 dinara za subvenciju kamata na kredite koji će biti dodeljeni privrednim subjektima i iskreno se nadam da će biti dosta zainteresovanih za ovakvu vrstu pomoći“, rekao je prilikom potpisivanja Sporazuma o saradnji član Gradskog veća za privredu Mihajlo Zdravković.

On je danas dodao da “ to praktično znači da će mikro, mala I srednja preduzeća oko 150 miliona beskamatne podrške za obrtna sredstva kao I za kupovinu opreme. Jedini trošak koji će imati preduzeća je trošak obrade kredita koji je 0,5 procenta.

„Sporazum koji je Banca Intesa danas potpisala sa Gradom Nišom će nam omogućiti da pravnim licima i preduzetnicima na teritoriji ovog grada, inače veoma važnog regionalnog poslovnog centra naše banke, obezbedimo još povoljnije uslove kreditiranja i tako im pomognemo da unaprede poslovanje i povećaju konkurentnost. Razvoj preduzetništva je ključni faktor ekonomskog rasta, povećanja zapošljavanja i boljeg kvaliteta života građana ne samo u Nišu, već i u celoj našoj zemlji, i zato je veoma važno da banke pruže podršku ovom segmentu privrede, izjavila je Violeta Marjanović, regionalni direktor Banca Intesa za poslovanje sa fizičkim licima i malim biznisom u Regionalnom centru Niš.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Banca Intesa

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.