Banca Intesa podržala treći Italijanski fudbalski kamp za decu

Izvor: Blic, 20.Jun.2017, 10:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Banca Intesa podržala treći Italijanski fudbalski kamp za decu

Banca Intesa podržala je održavanje trećeg po redu Italijanskog fudbalskog kampa u Srbiji koji će dečacima i devojčicama uzrasta od 7 do 14 godina pružiti jedinstvenu priliku da o veštinama i tajnama ovog sporta uče kroz rad sa vrhunskim italijanskim trenerima.

Kamp se održava od 19. do 23. juna 2017. godine na sportskom terenu FK Voždovac u Stadion Shopping Centru i uključuje tehničke, kondicione i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << taktičke treninge. U njegovom radu učestvuje šest italijanskih fudbalskih trenera zajedno sa Fabricijom Ravanelijem (Fabrizio Ravanelli), bivšim italijanskim reprezentativcem koji je svojevremeno bio jedan od najboljih napadača u evropskom fudbalu.

- Veoma nam je drago što smo zahvaljujući podršci Banca Intesa ponovo u Beogradu jer smo svake godine sve sigurniji da će ova zemlja imati važno mesto u budućnosti fudbala. Svi mladi igrači učesnici kampa imaće mogućnost da treniraju po metodama najboljeg zvaničnog italijanskog stručnog štaba. Pažljivo ćemo pratiti mlade talente koje zapazimo na kampu, i spremni smo da im pružimo priliku da svoje sposobnosti pokažu i u Italiji - rekao je Ravaneli, koji je osim za reprezentaciju, igrao i za klubove Juventus i Lacio.

Kao i do sada, dva najtalentovanija polaznika kampa posetiće Italiju sa svojim roditeljima i zajedno sa decom iz drugih zemalja prisustvovaće Danu italijanskog fudbalskog kampa. Ovaj trodnevni događaj će biti održan na terenima akademije Coverciano, a odabrani igrači će moći da uživaju u treninzima, utakmicama, specijalnim kursevima, obilasku Italijanskog muzeja fudbala, utakmici Serije A, kao i drugim zanimljivim sadržajima.

- Raduje nas što kao deo italijanske bankarske grupacije Intesa Sanpaolo već treću godinu zaredom kroz podršku Italijanskog fudbalskog kampa pomažemo ne samo popularizaciju fudbala, već i afirmaciju pozitivnih vrednosti zdravog života i sporta uopšte. Smatramo da nas sport sve uči važnim lekcijama o timskom radu, zajedništvu i poštovanju, i zato je pružanje podrške inicijativama i programima za uključivanje dece i mladih u bavljenje sportskim aktivnostima važan element društveno odgovornog delovanja Banca Intesa. Posebno nam je drago što će ove godine učestvovati i deca – štićenici Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj, koja će na kampu moći da se druže i vežbaju fudbal sa svojim vršnjacima - rekla je Rajka Šinik Vulić, v.d. direktor Sektora za PR i marketing komunikacije Banca Intesa.

Tokom godina, Italijanski fudbalski kamp je postao sinonim za fudbal, zabavu, uzbuđenje i uspeh, koji pod okriljem udruženja Club Italia Master okuplja bivše italijanske igrače, najzaslužnije za uspehe italijanske reprezentacije na četiri FIFA Svetska prvenstva.

- Jako smo ponosni na saradnju sa Banca Intesa koja već treću godinu uzastopnopruža priliku deci u Srbiji da potpuno besplatno nose boje Azura. Putujemo širom sveta sa italijanskim fudbalskim legendama učestvujući u važnim sportskim događajima kakav je Italijanski fudbalski kamp u Beogradu 2017 na kojem će danas nastupiti evropski šampion u disciplini freestyle fudbal Svan Ritosa (Swann Ritossa) kako bi pomogao učesnicima da novim metodama unaprede svoje veštine - rekao je Marko Škembri (Marco Schembri), generalni direktor World Camp Srl, italijanske kompanije koja je organizovala ovaj događaj.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Banca Intesa podržala treći Italijanski fudbalski kamp za decu

Izvor: Story, 20.Jun.2017

Banca Intesa podržala je održavanje trećeg po redu Italijanskog fudbalskog kampa u Srbiji koji će dečacima i devojčicama uzrasta od 7 do 14 godina pružiti jedinstvenu priliku da o veštinama i tajnama ovog sporta uče kroz rad sa vrhunskim italijanskim trenerima. Kamp se održava od 19. do 23....

Nastavak na Story...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.