Izvor: MozzartSport.com, 14.Maj.2021, 11:00

Zvezda u Bačkoj: Napad na 112 golova, čeka se tandem Katai-Falko

Crveno-beli žele na gostovanju u Bačkoj Palanci da pomere standarde (18.05, TV Arena)

Titula je odavno osvojena, srušeni su i brojni rekordi, pa će duel sa Bačkom u Bačkoj Palanci za Crvenu zvezdu ( 18.05 časova) imati samo revijalni karakter. Ista konstatacija važi i za domaćina, ekipu koja se još pre mesec dana oprostila od superligaškog ranga.

Trener crveno-belih Dejan Stanković mora da drži takmičarski tonus u ekipi, najviše zbog predstojećeg >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << finala Kupa. Duel u vojvođanskoj ravnici poslužiće mu da pojedini igrači uhvate ritam, najviše tek oporavljeni Aleksandar Katai. Crvena zvezda će protiv jedne od najslabijih ekipa superligaškog ranga pokušati da se primakne novim rekordima. Crveno-beli su do sada u ovogodišnjem šampionatu postigli 104 gola, nedostaje im još osam kako bi izjednačili rekord Partizana iz 2000. godine.

Biće to jedan od motiva za ekipu Dejana Stankovića da sezonu završi u velikom stilu. Mada šef stručnog štaba crveno-belih ima drugačije planove. Moguće je da ćemo kao retko kada ovog proleća na delu videti tandem Aleksandar Katai-Filipo Falko. Makar u jednom delu utakmice. Italijan je, kada god je dobijao šansu, ostavljao više nego pristojan učinak. Postigao je tri gola, ali je zbog brojnih stranaca često ostajao van protokola. Sa druge strane Katai je propustio prethodna tri susreta zbog povrede lože. I sigurno je da će sobiri određene minute u Bačkoj kako bi bio na potrebnom nivou za finale Kupa, zakazano za 25. maj.

„Svi znaju ko je Aleksandar Katai i suludo je trošiti reči o njemu. Svestan je koliko je važno i odgovorno biti lider Crvene zvezde. Značajno za njega je da se vrati u tim, jer je preskočio deo takmičarske sezone iz opravdanih razloga, tako da mi je drago što se vratio u trenažni proces i takmičarski ritam. Videćemo kako će se osećati sutra, tako da svaki minut, ukoliko bude igrao, značiće mu“, rekao je trener crveno-belih Dejan Stanković.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Titula je osvojena odavno pa Dejan Stanković mora da održava nivo motivacije na zavidnom nivou, a to baš i nije lako u ovakvoj situaciji... Videlo se to u prvom poluvremenu susreta sa Zlatiborom.

"Za fudbalere je najveća motivacija što nose dres Crvene zvezde. Što se rekorda tiče, sve što uspemo da „donesemo kući“ rado ćemo prihvatiti“, dodao je Stanković.

Crvena zvezda je ogroman favorit. Iako u igri srpskog šampiona, postoji tendencija pada forme posle osvojene titule, Bačka nije konkurentna u poslednjih mesec dana. Na prethodnih sedam susreta domaćin ima isto toliko poraza. U tom intervalu postigao je samo dva gola. Zvezda je prekinula pobedonosni niz na Banjici, ali je pokazala snagu u drugom poluvremenu meča sa Zlatiborom (6:1). Na mečevima crveno-belih redovno dolazi tri i više golova, uz gg. Tako je bilo na četiri od poslednjih pet susreta ekipe Dejana Stankovića.

BAČKA – CRVENA ZVEZDA (18.05, TV ARENA)

Stadion: Slavko Maletin Vava

Sudija: Momčilo Marković

BAČKA (3-5-2): Milojević – Parađina, Stojanović, Nedeljković – Aleksić, Eskić, Njamculović, Ratković, Mihailović – Mijatović, Zličić.

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Gajić, Degenek, Pankov, Gobeljić – Petrović, Falko, Kanga, Nikolić, Gavrić - Pavkov.

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Bačka Palanka

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.