Šarčević: Proba male mature prošla dobro, cilj je bio i da deca urade samoprocenu znanja

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jun.2020, 15:04

Šarčević: Proba male mature prošla dobro, cilj je bio i da deca urade samoprocenu znanja

Ministar je ukazao i na značaj obuka direktora, nastavnika i stručnih saradnika

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je danas tokom posete Osnovnoj školi "Desanka Maksimović" u Bačkoj Palanci da se reforme u oblasti prosvete nastavljaju u svim segmentima obrazovanja i vaspitanja. On je ocenio da je proba male mature prošla dobro i da je cilj bio i da deca urade >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << samoprocenu znanja.

Ministar je u školi održao i sastanak sa direktorima osnovnih i srednjih škola sa kojima je razgovarao o temama od značaja za obrazovanje i vaspitanje.

On je ukazao na značaj obogaćenog jednosmenskog rada u osnovnim školama, koji pruža benefite, kako učenicima i nastavnicima, tako i roditeljima.

- U jednosmenskom radu, između ostalog, potenciramo različite dobro osmišljene aktivnosti, ali i sport. Ovim programom akcenat se stavlja na obrazovanje i vaspitanje. Puno pažnje biće posvećeno upravo tome - rekao je Šarčević.

.

- Zato radimo i na povećanju broja licenciranih direktora i pedagoških radnika, jer znamo da su nam potrebni obučeni ljudi. S druge strane, radimo i na obukama za najsavremenije tehnike kako za nastavnike, tako i za decu - naveo je on.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

MINISTAR ŠARČEVIĆ: Srednja škola da bude obavezna, državna matura od juna 2022. godine

Izvor: Kurir, 05.Jun.2020

Državna matura trebalo bi da se polaže u junu 2022. godine kao opšta, stručna ili umetnička i da zameni prijemni ispit na visokoškolskim ustanovama, a ministar prosvete nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević veruje da će državna matura promeniti način razmišljanja u Srbiji i da će...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.