Završava se Festival za decu sa smetnjama u razvoju u Bačkoj Palanci

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jul.2021, 15:48

Završava se Festival za decu sa smetnjama u razvoju u Bačkoj Palanci

Festival za decu sa smetnjama u razvoju i njihove male i velike pomoćnike, pod nazivom "Mesec otvorenih vrata", završava se u subotu 31. jula u Bačkoj Palanci.

"Protekle tri subote, veliki broj dece sa smetnjama u razvoju, pomagači, asistenti, roditelji, ali i druga deca, okupljali su se u dvorištu Narodne biblioteke, u prelepom ambijentu. Tokom trajanja festivala, na radionicama se stvorila jedna divna >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i topla, skoro bajkovita atmosfera", kaže za RTV organizatorka Aleksandra Plavšić, predsednica udruženja "Salvia", inače profesorica biologije.

"Deca su vežbala jogu, učestvovala u plesnim radionicama, pevala, svirala, pravila kolače od čokolade, crtala, pisala, pravila ekološke ikebane za mame i bake, sladila se slatkišima iz pinjate, sve uz pomoć stručnih predavača i ostalih učesnika", priča Marija Brajković Marković, profesorica srpskog jezika.

Za roditelje su organizovane psihološke radionice podrške, sa namenskom tematikom, a dragi gosti, bili su članovi Kluba ljubitelja akustične gitare "Akord", pod vođstvom Marka Šalića.

Interaktivna završna predstava, "Ježeva kućica", biće odigrana sutra u podne i na taj način, prvi festival sa ovom tematikom u Bačkoj Palanci, biće zatvoren.

"Cilj našeg udruženja je da ukažemo na postojeći problem u gradu, na nedostatak aktivnosti za decu sa smetnjama u razvoju, van školske godine, pogotovo nakon završenog školovanja. Želimo da skrenemo pažnju nadležnima, da je toj deci neophodan boravišni objekat, koji još uvek nemaju", ističu organizatori.

Radost dece sa smetnjama u razvoju, druženje, učenje i atmosfera dobrodošlice, prihvatanja i zajedništva, nemaju cenu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.